Menú 

Inici

Noticies

Reportatges

Música

Espectacles

Art

Cinema

Humor

Història

Anuncis

Infantil

Sèries

Ara mateix

Sobre Cookies

Inici BS*

Altes (Cookies!)


 LaTele.Cat 

 Cercador 
 A l'atzar 
<a href='http://setmanaridirecta.info/noticia/rachid-ali-activista-social-periodista-terrassa-es-victima-dun-muntatge-dels-mossos-desquadr' target='_blank'>Rachid Alí, activista social i periodista de Terrassa, és víctima d'un muntatge dels Mossos</a> (Via <a href='http://setmanaridirecta.info' target='_blank'>Setmanari La Directa</a>).
<br/>
<br/>Diumenge a la tarda al centre de Terrassa. En Rachid Alí arriba al local de Terrassa Respon, una publicació vinculada als moviments socials de la ciutat on ell hi escriu regularment –també és col·laborador del diari La Torre–. Dos mossos d'esquadra de paisà piquen a la porta i li pregunten “ets tú l'autor d'aquests articles i entrevistes?....”, sense més. En Rachid contesta amb convicció “Sí, què passa?”. Els agents li diuen que hi ha un problema amb els seus papers de residència a l'Estat espanyol i que s'hauria d'identificar. Tot seguit, sense cap oposició, els mostra els seus documents i informa als mossos que la resta de papers els té a casa, a dos minuts del local. Quan es disposen a caminar en direcció a casa d'en Rachid, els policies de paisà, de cop i volta, canvien d'actitud i forcen en Rachid contra la paret, malgrat que l'home té una enfermetat crònica que li impedeix córrer –i és molt propens a la fractura de qualsevol os–, per tant, no es podia resistir a l'acció dels agents. Immediatament arriba un vehicle logotipat dels mossos i l'introdueixen a dins mentre li diuen que és el Cos Nacional de Policia qui el busca. Mentre en Rachid és a l'interior del vehicle –que es dirigeix a tota velocitat cap a la comissaria–, els mossos reben aquesta informació per ràdio, que el mateix periodista pot escoltar: “no, no, negatiu, Rachid Alí no té cap ordre de busca del CNP”. Els agents aleshores improvitzen i comuniquen a la central: “és igual, ara el tenim aquí detingut per resistència a l'autoritat”. El traslladen als calabossos, on hi passa la nit. Al matí és conduït fins al jutjat de guàrdia, on declara en qualitat de detingut per un delicte de resistència.
<br/>
<br/>Els Mossos forcen el CNP perque li obri un expedient d'expulsió
<br/>
<br/>Un cop queda en llibertat, els Mossos, ara sí amb un atestat on l'acusen de resistència, el traslladen a la comissaria del Cos Nacional de Policia (CNP), per exigir que en base al delicte de resistència li obrin un expedient d'expulsió. Els agents de la policia espanyola, tot i estar gaudint d'un dia festiu, arriben a la comissaria només per a realitzar aquest tràmit i li obren l'expedient, malgrat que a un dels agents se li escapa la frase: 'això és un marrón que ens han passat els mossos'. A la sortida de la comissaria del carrer Baldrich ha estat rebut amb una forta ovació i abraçades. En Rachid assegura que té tots els papers en regla, però que els té caducats, un problema administratiu que podrà resoldre en uns dies. 
<br/>
<br/>En resum, i tal com expliquen algunes representants de moviments socials concentrades a les portes dels jutjats terrassencs, “els mossos construeixen un fals delicte que serveix de fonament per a demanar una ordre d'expulsió inexistent que havia estat l'argument originari per a identificar-lo i detenir-lo”. Una nova versió del Minority Report, però a la catalana. Avui al vespre ja han convocat una assemblea per respondre socialment i jurídica davant d'uns fets que han qualificat de 'persecució política'. L'advocada que ha assistit en Rachid ja prepara la pertinent denúncia per detenció il·legal. A les xarxes socials l'etiqueta #LlibertatRachid ha rebut centenars de missatges durant tot el dia.<br/>
El periodista Rachid Ali detingut #TerrassaRespon
00:27
 Colors 
 Sindica'ns 
Afegeix a Google
addtomyyahoo4
Add to My AOL
Subscribe with Bloglines
Add to netvibes

...altres lectors:

original feed Veure RSS

RSS

Convertir-la en pàgina d'inici
 Contacte 
 Noticies 

Represión policial marcha contra el TAV (17/01/2009)


07:32
Urbina (Alava), dissabte 17 de gener de 2009 - convocada per AHT gelditu!! manifestació-marxa a les obres del TAV. Milers de persones contràries al TAV deixant clara la seva opinió i postura, brutal repressió policial, pilotades, cops de porra, vuit persones detingudes, desenes de ferits, centenars de colpejats.

 El Temps 
 Actualitat 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per les notícies enviades pels membres del col·lectiu. Cada redactor es responsabilitza dels seus articles. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv