Menú 

Inici

Noticies

Reportatges

Música

Espectacles

Art

Cinema

Humor

Història

Anuncis

Infantil

Sèries

Ara mateix

Sobre Cookies

Inici BS*

Altes (Cookies!)


 LaTele.Cat 

 Cercador 
 A l'atzar 
Una cadena perpètua encoberta, solidaritat amb Jose Antúnez
<br/>
<br/>José Antúnez, condemnat pel motí de Quatre Camins, en vaga de fam contra 'la injustícia del sistema punitiu'
<br/>
<br/>Jose Antúnez Becerra sosté una vaga de fam des del 14 de gener a la presó de Brians 2 per reivindicar els seus drets i per assenyalar la seva situació, fruit de la seva lluita contra les institucions punitives.
<br/>
<br/>Antúnez Becerra ha iniciat aquesta lluita perquè se li revisi la condemna de dinou anys de presó, emesa arran del motí del centre penitenciari de Quatre Camins de l'any 2004, ja que ell mateix considera aquesta sentència com una revenja per la seva militància contra la institució penitenciària. Segons expressa el mateix pres en un comunicat fet públic el 20 gener: “ara estic pagant una injustícia, perquè en temps de la transició, dins de la presó, vaig formar part de la COPEL (Coordinadora de Presos en Lucha) i destaco que la base per condemnar-me ha estat el meu historial, a banda de les pressions polítiques instrumentades amb els sindicats de presons i els mitjans de comunicació”.
<br/>
<br/>Amb la vaga de fam, Antúnez també reivindica alguns drets que li pertoquen com a pres, com és el d’obtenir permisos i projectes de futur, ja que compleix els requisits per fer tallers o cursos. A més, sempre ha tingut problemes a les diverses presons per on ha passat fins a dia d’avui, ja que assegura que li apliquen registres i controls arbitraris, li retornen les seves pertinences de trasllat molt tard o, directament, ni les hi retornen, segons han informat familiars i grups de suport del pres.
<br/>
<br/>Antúnez Becerra ja ha perdut més de quatre quilos i té el sucre i la pressió molt baixes. Tot i així, ell es troba amb ànims i força per seguir amb la seva lluita, ja que, diu, l’únic que li queda és la seva vida per fer-se escoltar. “Abans que em mati lentament l’administració penitenciària, lluitaré contra la injustícia que ha comès el tribunal que em va sentenciar, com també contra l’administració penitenciària”, ha expressat Antúnez al comunicat. Els grups de suport a Jose Antúnez Becerra demanen màxima difusió i fer pressió a la Direcció de Brians 2.
<br/>
<br/>Motí de Quatre Camins de 2004
<br/>
<br/>Jose Antúnez Becerra va veure com s’incrementava la seva pena a dinous anys de presó i es convertia la seva condemna en una cadena perpètua encoberta de fins a 30 anys acumulatius de reclusió per la sentència emesa l’any 2008 arran dels fets del motí al centre penitenciari de Quatre Camins l’any 2004.
<br/>
<br/>El motí va sorgir per la insuportable situació que, segons els reclosos, es vivia a la presó esmentada des de feia temps. L’any 2002 ja hi va haver un motí per la manca d’assistència mèdica, les morts a presó i la reivindicació de diversos drets. Els col·lectius de suport a persones preses i els propis presos de Quatre Camins relaten que “les tortures, les vexacions, les humiliacions i els maltractes al centre eren sistemàtics” i que “les denúncies judicials normalment s’arxivaven”. En aquest context, sorgeix l’espurna del motí de 2004 quan, davant d’un grup de presos, diversos carcellers colpegen un reclús pel fet que aquest no tenia permís per anar a la bugaderia.
<br/>
<br/>Com a conseqüència de l’amotinament, del qual va resultar ferit el subdirector de Quatre Camins Manuel Tallón, 56 presos van ser traslladats a diverses presons de Catalunya i, almenys cinc d’aquests, van ser, fins i tot, dispersats sota règim FIES a presons d’arreu de l’Estat espanyol. El 5 de juliol de 2004, la Generalitat ja admetia la possibilitat que 26 presos podrien haver estat colpejats i maltractats pels carcellers de presons abans de sortir de Quatre Camins, hores després d’haver controlat el motí. Els presos afectats parlen de 'pallisses brutals' i de “l’obligatorietat de passar per un llarg passadís format per carcellers a cada banda, que els clavaven cops de porra brutals i puntades de peu de forma indiscriminada”.
<br/>
<br/>Les denúncies no van ser suficient perquè el Síndic de Greuges actués d'ofici. Col·lectius de suport a les persones preses apunten que l’omissió del Síndic pot tenir a veure amb dos alts càrrecs dins de la institució, com són Ignasi García Clavel, aleshores coordinador d’afers de seguretat pública, i Ángel Gómez Muñoz, assessor del Síndic fins el 2012. Ambdós van exercir com a alts càrrecs a l’administració penitenciària catalana.
<br/>
<br/>El judici contra els presos amotinats es va realitzar l’any 2008, quan tretze d'ells van ser jutjats. Set d'ells van ser condemnats per un delicte d’homicidi en grau de temptativa i tres van quedar absolts. Una d’aquestes set persones és Jose Antúnez Becerra, qui demana ara que es revisi la condemna, i més tenint en compte que al judici fet el maig de 2013 contra diversos carcellers –per la repressió després del motí– van quedar paleses les diverses contradiccions que presentaven els fets declarats per l’administració penitenciària i la situació de maltractaments i tortures que van patir els reclosos amotinats l’any 2004.
<br/>
<br/>Info extreta de: <a href='http://www.setmanaridirecta.info/noticia/pres-lluita-antunez-becerra-vaga-fam-assenyalar-injusticia-del-sistema-punitiu' target='_blank'>La Directa - José Antúnez, condemnat pel motí de Quatre Camins, en vaga de fam contra 'la injustícia del sistema punitiu'</a><br/>
Jose Antúnez Becerra, una cadena perpètua encoberta
 Colors 
 Sindica'ns 
Afegeix a Google
addtomyyahoo4
Add to My AOL
Subscribe with Bloglines
Add to netvibes

...altres lectors:

original feed Veure RSS

RSS

Convertir-la en pàgina d'inici
 Contacte 
 Noticies 
Publica a Diaspora

Okupació d'un edifici a Hostafrancs #habitatge18n #MaiMésSoles


04:09
CARTA PÚBLICA DE L'HABITATGE 18N
A Catalunya i a la resta de l'Estat s'està vivint una situació d'emergència en matèria d'habitatge, més de 300.000 famílies han perdut la casa en aquest últims 3 anys. Catalunya encapçala aquest trist rànquing amb més de 50.000 casos. Durant el 2011, a la província de Barcelona, s'estan produint 19 desnonaments diaris i s'inicien 24 execucions hipotecàries. L'habitatge de lloguer social només arriba a l'1% tot i que Barcelona disposa de 80.000 pisos buits. Àmplies capes de la població no poden accedir a una vivenda ja que la taxa d'atur entre la població és del 22% que, en el cas de la joventut, arriba fins al 45%.
Existeix una problemàtica greu associada a la pèrdua de la vivenda i a l'accés d'aquesta.
Mentrestant, les constructores, les immobiliàries i la banca tenen més d'un milió d'habitatges buits. Aquesta banca que ha estat ajudada pels polítics perquè han considerat que era la solució per sortir de la crisis que està patint la població. La mà invisible dels mercats no té interès en cobrir una necessitat bàsica com és tenir una llar i la falta de voluntat política per enfrontar-s'hi, a banquers i grans propietaris (veritables responsables de la situació actual), fa necessari passar de la indignació a l'acció.
Quan el govern és injust els pobles tenen dret a rebel•lar-se.
Amb l'objectiu d'avançar cap a una situació en què tota persona vegi cobert el seu dret a l'habitatge hem decidit, avui dia 18 de novembre del 2011, reapropiar-nos d'aquest edifici que, segons informacions recollides al barri, la paralització de les obres va tenir lloc fa dos anys aproximadament. Segons informacions de què disposem, la promotora d'aquets immobles, Nyala 2006 SL, es troba endeutada per diferents causes des de l'any 2007, motiu pel qual suposem que van ser adquirits per "SA NOSTRA" -Caixa de Balears- com a forma de compensar el seu deute. Volem destacar que Sa Nostra és la caixa més lligada al sector immobiliari del grup Banc Mare Nostrum i és, també, la novena entitat espanyola amb major dependència de les fluctuacions del sector de la construcció, fins al punt que, el grup Sa Nostra, va rebre, durant l'any 2010, diners públics per valor de 915.500.000 d'euros. A més, Sa Nostra és notícia aquests dies per la seva presumpta relació amb assumptes tèrbols relacionats amb els escàndols econòmics de l'entramat societari d'Iñaki Urdangarín.
Amb aquesta acció col•lectiva volem deixar clar que hi ha molts habitatges buits i animem a la gent a autoorganitzar-se i a reapropiar-se d'aquells que pertanyen als responsables d'aquesta crisis: els grans propietaris. Amb lluita, unitat, decisió i contundència pensem que és possible aconseguir que les persones no perdin el seu habitatge principal per motius econòmics.
La banca ha estat rescatada amb diners públics i, per tant, és raonable que l'estoc d'habitatge de què disposen i amb el que especulen sigui expropiat (sense compensació, donat que ja l'han rebuda) per servei del poble.
Davant els desnonaments i les grans dificultats per accedir a l'habitatge:
• Entenem que el sol públic és propietat col•lectiva i, per tant, no s'ha de vendre.
• La VPO és un bé col•lectiu i, per tant, no ha de ser mai de compra perquè suposa la privatització de facto. Tota la VPO hauria de ser de lloguer o de cessió d'ús.
• Dació en pagament com a dret per a totes les persones que pateixen la situació inadmissible d'estar perdent l'habitatge però han de continuar pagant el deute contret, deute produït per l'abús i estafa de la banca i immobiliàries. Aprimant sempre la voluntarietat de la major part de les persones usuàries de l'habitatge.
• Els habitatges buits propietat de la banca i grans propietaris han de ser expropiats i convertits en parc públic de lloguer al 20% del sou, en cas de que la persona disposi de sou suficient per pagar-lo. Sinó no pagarà res.
• Entenem que la reapropiació de béns amb una funció social no és un delicte. Per tant, entrar en un habitatge buit propietat d'especuladors per resoldre la necessitat de l'habitatge s'ha de despenalitzar.

MAI MÉS SOLES!!! JUNTES HO PODEM TOT!!!

comments powered by Disqus
 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades pels membres del col·lectiu. Cada redactor/a es responsabilitza dels seus articles. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv