Menú 

Inici

Noticies

Reportatges

Música

Espectacles

Art

Cinema

Humor

Història

Anuncis

Infantil

Sèries

Ara mateix

Sobre Cookies

Inici BS*

Altes (Cookies!)


 LaTele.Cat 

 Cercador 
 A l'atzar 
Grabació realitzada durant la presentació de les memories d'en Joan Escuer Gomis a l'ECUS de Sentmenat.
<br/>
<br/>JOAN ESCUER GOMIS
<br/>
<br/>Joan Escuer va neixer a Cornudella del Montsant el 16 de novembre de 1914. Fill de camperols, va viure al seu poble fins als 18 anys exercint l'ofici de ferrer, fins que va marxar al servei militar a Tarragona, on es va fer músic.
<br/>A la Guerra Civil Joan fou destinat per l' Exèrcit a Aragó al departament de transmissions fins l'octubre de 1936. A principis de 1939 va ser ferit al Bruc per l'atac de les tropes franquistes i va creuar la frontera a peu el dia 6 d'octubre de 1939.
<br/>A França, fou enviat a Argelers, on convivien gran quantitat de republicans espanyols. El 14 de febrer de 1940 el van traslladar a una companyia de treballadors especialitzats on va estar empleat a una fàbrica de metalls. Poc després fou detingut per pertànyer a la Resistència.
<br/>Durant mesos va estar internat a les presons de Fresnes, La Santé, Tourelles i La Compiègne, abans de ser deportat a un camp de concentració. El 20 de juny de 1944 fou deportat en tren al camp de extermini de Dachau, on va estar fins el 2 de maig de 1945.
<br/>
<br/>Vídeo de: <a href=http://www.sentdissident.blogspot.com target=_blank>Col·lectiu Dissident</a><br/>
Dissident-TV: Memories d'en Joan Escuer
4:40
 Colors 
 Sindica'ns 
Afegeix a Google
addtomyyahoo4
Add to My AOL
Subscribe with Bloglines
Add to netvibes

...altres lectors:

original feed Veure RSS

RSS

Convertir-la en pàgina d'inici
 Contacte 
 Noticies 

[Manresa] Indignació per l'atac feixista


26:03
Més de 250 persones es van concentrar ahir (26/03/2012) entre les 8 i les 9 del vespre a la plaça Major de Manresa per condemnar l´atac que va efectuar la nit de divendres un grup de neonazis davant de la sala Stroika, on s´havia de celebrar un concert antifeixista. L´agressió, amb barres de ferro, punys americans i bengales, va acabar amb tres joves manresans ferits, un dels quals, Albert M.G, de 16 anys, fa dos dies que està ingressat a la UCI del l´Hospital Universitari Mútua de Terrassa i, actualment, el seu pronòstic és reservat. Els altres dos ferits van ser atesos a l´hospital de Sant Joan de Déu i ja han estat donats d'alta.

+ Info: Indignació per l´atac feixista a la sala Stroika de Manresa

 El Temps 
 Actualitat 
Invalid document end
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per les notícies enviades pels membres del col·lectiu. Cada redactor es responsabilitza dels seus articles. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv