Menú 

Inici

Noticies

Reportatges

Música

Espectacles

Art

Cinema

Humor

Història

Anuncis

Infantil

Sèries

Ara mateix

Sobre Cookies

Inici BS*

Altes (Cookies!)


 LaTele.Cat 

 Cercador 
 A l'atzar 
Villancicos feministas 2009
<br/>Cantada de nadales feministes<br/>
Nadales feministes 2009 (Cast)
07:22
 Colors 
 Sindica'ns 
Afegeix a Google
addtomyyahoo4
Add to My AOL
Subscribe with Bloglines
Add to netvibes

...altres lectors:

original feed Veure RSS

RSS

Convertir-la en pàgina d'inici
 Contacte 
 Noticies 
Publica a Diaspora

Roda de premsa després de la repercussió de l'emissió de "Ciutat Morta" a TV3 - Via @PDigno


8:32
Redacció PeriodismoDignoTV / Daniel González / EPnetwork

Barcelona, 19 de Gener de 2015

Roda de premsa celebrada al Col·legi d'Advocats de Barcelona pels condemnats en el cas 4F després de la repercussió mediàtica i les mobilitzacions que ha suposat l'emissió censurada pel Jutjat número 25 de Barcelona, del documental Ciutat Morta a TV3.

Condemnat per 4F diu que els van acusar per sud-americans

En les declaracions realitzades per Rodrigo Lanza, un dels joves condemnats pel cas 4F, ha considerat que els agents de la Guàrdia Urbana els van acusar d'haver deixat invàlid a un agent el 2006 per un motiu racista: 'On són els sudaques de merda? ', diu que va sentir cridar a un dels policies.

Demanen que es reobri el cas

La mare de Rodrigo, Mariana Huidobro. el codirector de Ciutat Morta, Xapo Ortega. Laia Serra, representant de la comissió de defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona i Silvia García, advocada i amiga de Patricia Heras, la jove que es va suïcidar després de ser condemnada, han demanat una vegada més la reobertura del cas, denunciat la impunitat policial i recordat que casos com aquest poden tornar a succeir.
Sílvia ha parlat també sobre la seva recent acomiadament de l'empresa Segur en la qual treballava, presumptament per la seva aparició i implicació en el documental.

Més informació sobre el cas # 4F i el documental complet "Ciutat Morta" sense la censura imposada pel Jutjat nº25 de Barcelona, al web de PeriodismoDigno:
http://www.periodismodigno.org/4f-ruedadeprensa-ciutatmorta/

El documental Ciutat Morta intenta ordenar les peces del cas 4F, que té el seu origen en el 4 de febrer de 2006, quan es va produir el desallotjament d'un cinema okupat al centre de Barcelona, durant el qual un agent de la Guàrdia Urbana va ser ferit de gravetat. Quatre joves van acabar condemnats a quatre anys i mig de presó, tot i que les proves policials suposadament demostraven que ells no podien ser els autors. Una altra jove, Patricia Heras, va ser condemnada en el mateix cas a tres anys de presó, encara que en el seu cas ni tan sols va estar en el desallotjament, sinó que la policia la va detenir a l'Hospital del Mar. Heras es va suïcidar abans de completar la condemna.

Canal Oficial de Periodisme Digne, periodisme ciutadà, alternatiu i independent

www.periodismodigno.org
pdtv@periodismodigno.org
redaccion@periodismodigno.org

comments powered by Disqus
 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades pels membres del col·lectiu. Cada redactor/a es responsabilitza dels seus articles. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv