Menú 

Inici

Noticies

Reportatges

Música

Espectacles

Art

Cinema

Humor

Història

Anuncis

Infantil

Sèries

Ara mateix

Sobre Cookies

Inici BS*

Altes (Cookies!)


 LaTele.Cat 

 Cercador 
 A l'atzar 
Els centres de salut madrilenys no renoven les targetes sanitàries caducades de les persones immigrants en situació irregular, el que els exclou d'accedir a l'atenció i els tractaments que necessiten.
<br/>
<br/>Una de les qüestions que desperta més indignació i alarma és l'exclusió del sistema sanitari, a data 31 d'agost, de totes les persones immigrants en situació irregular, excepte les dones embarassades i les persones menors d'edat. Aquesta mesura, en l'àmbit del VIH, genera no només un drama personal per a les persones afectades, sinó un seriós problema de salut pública. L'atenció a aquest col·lectiu des de les ONG, com va afirmar la ministra Mato, és una mesura que rebutgem i que valorem allunyada de la realitat ja que suposa crear un sistema sanitari 'de beneficència' inassumible des d'aquestes entitats.
<br/>
<br/>Des que el passat 24 d'abril el BOE publiqués el Reial decret en el qual s'estableixen les mesures d'ajust del sistema sanitari, COGAM, ha treballat en col·laboració amb CESIDA i l'Aliança de Plataformes de Resposta al VIH per visibilitzar les situacions derivades de seva aplicació i que afecten les persones que viuen amb VIH.
<br/>
<br/>Malgrat el que la mateixa Esperanza Aguirre afirma, la Comunitat de Madrid ja aplica aquestes mesures en impedir la renovació de les targetes sanitàries caducades a aquestes persones. Nega així el seu dret a la sanitat, garantit pel Reial decret fins al 31 d'agost. Ja són diversos els hospitals madrilenys que han negat el tractament mèdic a aquestes persones o que han limitat l'atenció des del servei d'urgències. Aquesta mesura ha provocat l'acostament d'aquestes persones a col·lectius com COGAM, on s'està fent un seguiment individualitzat per aconseguir obtenir la seva medicació, vital en aquests casos.
<br/>
<br/>Kike Poveda, coordinador del grup Entendre en Positiu de COGAM afirma que 'el que no els renovin la targeta sanitària no es tracta d'un error, com va dir la senyora Aguirre a l'Assemblea de Madrid. És un fet que hem pogut comprovar per nosaltres mateixos. Diferents centres de salut de la Comunitat de Madrid no poden aplicar les mateixes mesures per error o desconeixement, hi ha una ordre interna que regula aquestes situacions. Aquesta és una mesura classista i xenòfoba '.
<br/>
<br/>Segons Agustí López, president de COGAM 'l'exclusió d'aquests pacients del sistema sanitari atempta contra els drets humans, si aquí hi ha algun error és de concepte. La salut, individual i col · lectiva, no hauria de ser valorada segons criteris econòmics. No pararem fins que a Madrid hi hagi un canvi de postura i totes les ciutadanes i ciutadans de la nostra Comunitat rebin l'atenció necessària'.<br/>
[Madrid] Esperanza Aguirre justifica la no assistència a un malalt de SIDA perquè era immigrant #Racisme
00:24
 Colors 
 Sindica'ns 
Afegeix a Google
addtomyyahoo4
Add to My AOL
Subscribe with Bloglines
Add to netvibes

...altres lectors:

original feed Veure RSS

RSS

Convertir-la en pàgina d'inici
 Contacte 
 Reportatges 
Publica a Diaspora

Veus de l'estiba. Una lluita col·lectiva per la defensa dels ports. Via @La_Directa #DocsDirecta


18:17
Audiovisuals: Marta Pérez, Lluïso Llorens, Maties Lorente, Estel·la Marcos

Durant les últimes setmanes hem acompanyat el col·lectiu de treballadors en les mobilitzacions i en les assemblees. Tot i la derogació del decret, cal reformar el sector per adaptar-se a la sentència europea i perillen 6.000 llocs de feina a tot l'Estat.
Tot i que el Congrés espanyol va derogar el reial decret que modificava el sector de l'estiba proposat pel govern el passat 16 de març, la situació del sector continua sent tensa. En les últimes setmanes, les negociacions entre la patronal i els sindicats han continuat el seu curs, encara que els acords als quals s'ha arribat han estat rebutjats pel govern de Mariano Rajoy. És el cas de la subrogació dels llocs de treball –garantir l'ocupació en el nou marc legal–, un acord a què havien arribat les empreses i els treballadors el passat dimecres. El Secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez Pomar, descartava l'acord per considerar que "imposar la subrogació per llei anava en contra de la sentència europea".

+ info: La Directa - Estrenem #DocsDirecta amb 'Veus de l'estiba. Una lluita col·lectiva per la defensa dels ports'

comments powered by Disqus
 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades pels membres del col·lectiu. Cada redactor/a es responsabilitza dels seus articles. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv