Menú 

Inici

Notícies

Reportatges

Música

Espectacles

Art

Cinema

Humor

Història

Anuncis

Infantil

Sèries

Ara mateix

Sobre Cookies

Inici BS*

Altes (Cookies!)


 LaTele.Cat 

 Cercador 
 A l'atzar 
Latino d'Hospitalet és el nom artístic de Raúl Martínez, cantautor barcelonès de 27 anys, que va començar la seva marxa musical el 1999, formant la seva primera banda 'Raúl y la Lolailo Big Band'. En aquesta ja es començava a entreveure la barreja entre la cançó d'autor i el to festiu i rumbero que predominava en els concerts que realitzava en Festes Majors i centres juvenils de l'àrea metropolitana (L'Hospitalet, Espulgues, Cornellà, Sant Just...). En aquesta època van gravar un parell de maquetes 'Latino de Hospitalet' i 'A plantar lechuguita' amb quatre temes cada una.
<br/>Durant la primavera de 2004 surt el primer disc del Latino d'Hospitalet (Ventilador Music) per intentar plasmar la feina realitzada fins al moment. El disc conté 7 temes propis i un parell de versions, una del 'Gato' i una altra del grup de rumba catalana 'Ai, Ai, Ai'. Els arranjaments musicals són una part important del repertori donada la diversitat musical dels components del grup. Les influències més remarcables de la banda van del jazz al flamenc i del pop al funky, etc... i autors bàsicament nacionals com 'Gato Pérez, Javier Rubial, Kilo Veneno o Radio Futura'. La banda ha presentat el disc a: Harlem Jazz Club, Festival de Vila-seca, Festival de Can Mercader, Casa Elizalde, Jazz Sí Club, La Capsa, Jazz Sí Club, etc....
<br/>
<br/>En l'actualitat s'estan conformant els temes nous pel que serà el segon disc, que sortirà a mitjans de 2007. En definitiva, Latino d'Hospitalet és un cantautor que es mou entre la pachanga i la cançó d'autor buscant sempre lletres molt personals i íntimes, sense oblidar-se mai del to festiu i de 'cachondeo' que transmet en directe.
<br/>
<br/>Latino de Hospitalet són:
<br/>
<br/>Latino: veu i guitarra
<br/>Elena Muntaner: piano
<br/>Manolo Benítez: percussions i calaix flamenc
<br/>Sergi Felipe: saxo tenor y flauta travessera
<br/>Walter Chiappinni: baix <br/>
Latino y Los Llobregantes - Pitorros de Colchoneta
04:16
 Colors 
 Sindica'ns 
Afegeix a Google
addtomyyahoo4
Add to My AOL
Subscribe with Bloglines
Add to netvibes

...altres lectors:

original feed Veure RSS

RSS

Convertir-la en pàgina d'inici
 Contacte 
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web

El cas Innova


04:11

Manual sobre com espoliar les arques públiques:
del Cas INNOVA al Cercle i el Pacte de Salut

Ja fa més de cinc anys que la CUP va denunciar públicament i judicialment l'anomenat Cas INNOVA. No es tractava d'un grup de persones que havien utilitzat els seus càrrecs de poder per enriquir-se personalment, sinó que ens trobàvem davant de d'una xarxa criminal organitzada amb la finalitat d'espoliar la hisenda pública per a benefici particular i, possiblement, encoberta per alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya.

Des de llavors, encara no estem en disposició de poder afirmar quines van ser, amb noms i cognoms, les persones que van utilitzar l'arquitectura jurídica i institucional d'INNOVA per enriquir-se a costa dels diners de tots els treballadors i treballadores catalanes. Només, podem afirmar que hi ha uns estudis per valor de 300.000€, que encara no han aparegut, que les empreses del Grup Salut van contractar sense seguir els procediments que estableix la llei, o que hi ha desenes de persones que porten una pròtesi en mal estat perquè algú se'n va desfer guanyant molts diners, entre d'altres delictes.

Però, com hem insistit des de llavors -i avui no n'és una excepció-, més enllà de l'evolució de les més de 15 peces obertes als jutjats de Reus i Tarragona, i de les més de 100 persones imputades (ara se'n diu investigades), el que ens preocupava –i ens preocupa- era l'existència d'un sistema i un model sanitari, que permet l'opacitat, la fugida del dret administratiu, les portes giratòries, la incompatibilitat d'interessos... Un sistema provat a Reus i estès per tot el territori català que ens afecta directament a tots i totes, ja sigui com a contribuents a la hisenda pública o com a usuàries dels serveis públics.

Recordem de nou que aquest sistema ha estat possible gràcies a la Llei d'Ordenació Sanitària de Catalunya i a la implementació de la Nova Gestió Pública, teoria neoliberal que pretén gestionar els serveis públics i les institucions com si fossin empreses privades.

Malauradament, cinc anys després del Cas INNOVA podem afirmar que res ha canviat, ans al contrari. Els dirigents polítics (de Reus, de Barcelona i d'arreu), continuen dient que tot plegat és culpa de la mala fe d'una minoria, d'uns pocs corruptes. Mentrestant, les urgències dels hospitals continuen col·lapsades, les usuàries del CATSalut continuem patint llistes d'espera interminables, mentre que les clients de les mútues s'operen o són visitades en menor temps pels mateix personal, al mateix edifici, i amb la mateixa maquinària i els mateixos recursos que paguem entre totes. Les portes giratòries continuen permetent que els 'grans gestors' de la sanitat continuïn encavalcant o ocupant simultàniament alts càrrecs en la sanitat pública i la privada.

I no només això, sinó que, davant del descrèdit i la deslegitimitat del sistema sanitari català, que a Reus prenia el nom d'INNOVA, però que a tots i cadascun dels pobles i ciutats de Catalunya té la seva rèplica local o comarcal, els que han creat i alimentat aquest monstre ara s'organitzen per defensar-lo i garantir que tot continuï igual.

Ho vèiem fa uns dies a Barcelona, en la presentació del Cercle de Salut, amb un manifest promotor signat per 'grans gestors' de la sanitat pública, com ara Carles Manté, el que va cobrar 300.000€ per uns informes que no hem vist mai; Josep Maria Via, que va denunciar als jutjats als companys de Cafè amb llet per fer públic el funcionament de la sanitat pública al nostre tros de país; Marina Geli, que era Consellera de Sanitat amb Josep Prat a l'ombra; Josep Abelló, exalcalde de Reus i expresident del Consorci de Salut i Social de Catalunya, pare del model INNOVA, entre d'altres.

I ho veiem també a la nostra ciutat, amb la presentació del Pacte de Ciutat per la Salut, en un acte en el qual l'exalcalde i investigat per múltiples presumptes delictes i peces del Cas INNOVA, Lluís Miquel Pérez, aplaudia des de les butaques de l'auditori de l'Hospital que 'ell va construir' i que acumula deutes milionaris. Un Pacte que, per cert, no compta amb el suport de cap sindicat de professionals de la sanitat ni de la Junta del Col·legi Oficial de Metges de la província de Tarragona.

L'actual regidora de salut i presidenta del Grup Salut de Reus Serveis Municipals (el que abans es deia INNOVA), ha recalcat reiteradament aquests dies que aquest Pacte de Ciutat no és un 'pacte del silenci'. I ho feia perquè des de la CUP denunciàvem que el nom correcte d'aquest Pacte, hauria de ser el de Pacte d'INNOVA. Resulta curiós també veure com el senyor Pellicer va endossar a ERC la presidència de l'anomenat Grup Salut (Hospital Sant Joan, CMQ i GECOHSA). I encara resulta més curiós, metafòricament parlant, el silenci en determinats casos del senyor Cervera. El temps dirà! Resulta indicatiu comprovar com la majoria de representants polítics que estaven a la taula de 'ponents' el dia de la presentació del citat pacte (sí, la majoria!), per encobriment o ignorància, ens deixessin sols en la denúncia dels sous elevats i la mala gestió/corrupció de l'hospital i anessin tots a l'una per seguir mantenint en el càrrec el Sr. Prat -pater familias del holding Innova- a raó de 265.000€/any. Vergonya senyors i senyores, vergonya!

Constatem un cop més que no han entès res. Que quan diem Pacte d'INNOVA no ho fem per criticar el seu silenci davant del procés judicial que afecta a gestors, però també a ex-càrrecs electes del PDeCAT, PSC, ICV i ERC; ho diem perquè la qüestió de fons és el model sanitari que ha promogut i alimenta una 'presumpta xarxa criminal' que genera un sistema sanitari de caràcter totalment classista, i que permet el robatori de diners públics sense miraments. Hauríem de concloure, doncs, que portem cinc anys en aquesta batalla. Que estan començant a caure les màscares i els mites del passat. Però encara queda molt de camí per poder aconseguir el nostre objectiu: canviar aquest model sanitari desigual per als usuaris, injust per als treballadors i espoliador per les arques públiques, per un sistema sanitari de propietat i provisió pública, que atengui a totes les persones usuàries amb equitat, que garanteixi unes condicions laborals dignes a les seves professionals i que sigui finançada segons les necessitats i no segons els interessos polítics.

David Vidal Caballé
Membre de l'Assemblea Local de la CUP de Reus

+ info: https://llumsitaquigrafs.cat/cas-innova

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv