Menú 

Inici

Noticies

Reportatges

Música

Espectacles

Art

Cinema

Humor

Història

Anuncis

Infantil

Sèries

Ara mateix

Sobre Cookies

Inici BS*

Altes (Cookies!)


 LaTele.Cat 

 Cercador 
 A l'atzar 
El dia 11 d'agost de l'any 2007 es va trobar, prop de la muntanya del Taga, al Ripollès, el cos sense vida de Lluís Maria Xirinacs.
<br/>
<br/>D'aquesta manera sobtada s'acabava la vida d'un ex-sacerdot que durant els anys del franquisme s'havia convertit en un símbol de la lluita no violenta i de les reivindicacions nacionals de Catalunya.
<br/>
<br/>Xirinacs va ser candidat tres anys consecutius al Premi Nobel de la Pau, va fer diverses vagues de fam i es va passar més de sis-cents cinquanta dies davant la presó Model de Barcelona demanant l'amnistia.
<br/>
<br/>Però també va ser un home polèmic: l'any 2002 es va declarar «Amic d'Eta» i va fracassar en l'intent de crear un partit polític, que no va obtenir representació parlamentària.
<br/>
<br/>A més de l'acció política, també va elaborar un model filosòfic que encara avui es desenvolupa i va treballar en un sistema econòmic alternatiu al capitalisme i el comunisme.
<br/>
<br/>Acusat d'il·luminat o boig per alguns, per a d'altres es tracta d'un referent de la no violència i la pau.<br/>
Xirinacs, a contracorrent
59:05
 Colors 
 Sindica'ns 
Afegeix a Google
addtomyyahoo4
Add to My AOL
Subscribe with Bloglines
Add to netvibes

...altres lectors:

original feed Veure RSS

RSS

Convertir-la en pàgina d'inici
 Contacte 
Administració

Antispam:
Secció:
Usuari/a (mail o nom):
Contrassenya (només administradors):
Url del Video (YT/GV/LH):
Imatge:
Titol (50c):
Duració (Minuts:Segons):
Descripció del vídeo:

 
 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades pels membres del col·lectiu. Cada redactor/a es responsabilitza dels seus articles. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv