Menú 

Inici

Noticies

Reportatges

Música

Espectacles

Art

Cinema

Humor

Història

Anuncis

Infantil

Sèries

Ara mateix

Sobre Cookies

Inici BS*

Altes (Cookies!)


 LaTele.Cat 

 Cercador 
 A l'atzar 
Estan desallotjant el Banc Expropiat! [Contrainfos] <br/>
Estan desallotjant el Banc Expropiat! Via @Contrainfos
01:16
 Colors 
 Sindica'ns 
Afegeix a Google
addtomyyahoo4
Add to My AOL
Subscribe with Bloglines
Add to netvibes

...altres lectors:

original feed Veure RSS

RSS

Convertir-la en pàgina d'inici
 Contacte 
Anuncis

 Anuncis  ( 1 - 15 // 521) 
l 31 de Maig al canal de youtube de Stop Mare Mortum surt el vídeo “Música amb Causa”, un projecte realitzat per alumnes de l'escola EMAV de Barcelona amb la col·laboració de la plataforma Stop Mare Mortum.
<br/>
<br/><a href='http://www.stopmaremortum.o­rg' target='_blank'>http://www.stopmaremortum.o­rg</a><br/>
MÚSICA AMB CAUSA - Teaser . Via @StopMareMortum
00:57
Avui dia a Turquia ser membre del moviment per l'alliberament del Kurdistan, ser afí a ell, o simplement ser kurd o kurda s'ha tornat motiu de persecució.
<br/>
<br/>A Turquia viuen al voltant de 20 milions de kurds i kurdes que estan patint, des de fa 50 anys, la brutal repressió de l'Estat turc. La falta de llibertat d'expressió, la persecució de qualsevol tipus d'expressió de cultura kurda o el setge militar constant a diferents poblacions de majoria kurda, són la cara invisible de la falsa democràcia que Erdogan està construint a Turquia.
<br/>
<br/>El projecte sociopolític que el moviment kurd proposa pel Kurdistan nord, Turquia i Orient Mitjà és el Confederalisme Democràtic. Un paradigma que consisteix en la lliure associació de municipis, comunes, assemblees populars, cooperatives, associacions de dones i que s'assenta sobre tres pilars: l'ecologia, la democràcia radical i l'alliberament de la dona.
<br/>
<br/>Direcció, producció i muntatge: IVARDIA Produccions
<br/>Guió: Azadî Plataforma i IVARDIA Produccions
<br/>Edició digital: Coni Docolomasky
<br/>So: Diego Pedragosa
<br/>
<br/>PARTICIPEN:
<br/>Sílvia Tomàs, Llibreria Aldarull, Col·lectiva'T, Alba Sotorra, IVARDIA Produccions, Sónia Moll, CUP, Xavi Sarrià, Cesk Freixas, Gatamaula, Lágrimas de Sangre, Can Tonal de Vallbona, EMBAT, Arran, Acció Llibertària de Sants i Azadî Plataforma.
<br/>
<br/>---
<br/>Azadi Plataforma <a href='https://azadiplataforma.wordpress.com' target='_blank'>https://azadiplataforma.wordpress.com</a>
<br/>IVARDIA Produccions <a href='http://www.ivardia.org' target='_blank'>http://www.ivardia.org</a>
<br/>Coni Docolomasky <a href='http://www.docolomansky.com' target='_blank'>http://www.docolomansky.com</a><br/>
Qui combat el terrorisme i què fa occident? #QuiCombatElTerrorisme Via @AzadiPlataforma
04:03
Els nois i noies de 6è de l'escola #CalMaiol també #VolemAcollir a #Sants i han fet aquest film. Participeu! <br/>
Els nois i noies de 6è de l'escola #CalMaiol també #VolemAcollir a #Sants i han fet aquest film. Participeu! Via @ampacalmaiol
03:47
Em dic Isa, 'La Otra', i sóc cantautora. Estic gravant disc nou i va dir-se 'Creciendo'. És el tercer, però el primer produït i gravat amb banda: aquest cop busco un so que només pot néixer del treball compartit. Sola no puc, però amb vosaltres si i per això us demano el vostre suport. <a href='http://www.vkm.is/laotra' target='_blank'>www.vkm.is/laotra</a><br/>
La Otra - Creciendo CROWDFUNDING
02:08
Colze a colze, afrontant plegades la repressió que pretén dissuadir-nos, immobilitzar-nos, desanimar-nos. Juntes, no aïllades, fent-nos costat. Amb la força que ens procura entendre les diferències i aprendre a trobar-nos en les complicitats.
<br/>
<br/>Colze a colze, així és com hem anomenat aquesta campanya, aquest crit de resistència, aquest nou desafiament al poder. Un intent més de trencar amb el silenci, de visibilitzar el conflicte social cada cop més patent a conseqüència de l’agudització de la crisi estructural del sistema capitalista.
<br/>
<br/>Remuntem als antecedents immediats. Una batuda a base d’operacions antiterroristes des del 2013 recorre la península. Registres, portes esbotzades, incursions a altes hores a domicilis de companyes, centres socials i ateneus, detencions i empresonaments amb les degudes conseqüències. Tot això decorat amb una alerta mediàtica tenyida d’escàndol, paraules com «terrorisme anarquista» ressonen com un mantra ridícul però incisiu.
<br/>
<br/>Operació Columna, Operació Pandora, Operació Pinyata, Operació Pandora II, detencions el 13 d’abril (2 companyes empresonades a Alemanya avui en dia). Desenes de persones acusades de pertinença a organització criminal amb fins terroristes, mesures cautelars, asfíxia econòmica, entorns polítics colpejats i assenyalats.
<br/>
<br/>Entenem que ens trobem en un nou escenari repressiu en el qual les operacions mencionades evidencien aquesta deriva del concepte de «terrorisme» i les intencions polítiques que n’amaga. Intencions que modelen el significat per tal de dibuixar un quòrum d’opinió favorable a la persecució de la dissidència, de totes aquelles que alcin la veu i s’atreveixin a qüestionar amb les seves pràctiques una pau social imposada en defensa dels privilegis de certs sectors de la població. Ampliant el radi d’actuació del dispositiu antiterrorista a límits molt difusos i inimaginables fins al moment.
<br/>
<br/>El dit acusador en aquestes actuacions judicials i policials en concret ha recaigut en carn d’anarquistes i antiautoritàries, però l’amenaça va molt més enllà d’aquests àmbits polítics. L’advertència resta latent i a l’espera de materialitzar-se sobre aquelles que gosin rebel·lar-se. Així ho demostra també la detenció dels dos companys titellaires i el posterior escàndol suscitat, les desenes de persones acusades d’enaltiment del terrorisme per comentaris a les xarxes socials o els rapers portats davant l’Audiència Nacional. Tot plegat immers en un context d’enduriment del Codi Penal, «llei mordassa» i altres polítiques repressives encaminades al control social, al càstig i aïllament d’aquelles que, sigui per condicions estructurals o per decisió política, l’Estat consideri irrecuperables o molestes pel correcte funcionament del sistema imperant.
<br/>
<br/>Aquesta campanya té com a objectiu encarar la repressió política, esquerdar i fer trontollar el mur infranquejable amb el qual ens volen fer creure que lidiem. Però alhora pretén ser una continuació de les estimables mostres de solidaritat desencadenades aquests últims anys. Perquè tal com ens recorda el mite de la caixa de Pandora, en el fons, sempre hi queda l’esperança. Així ens ho han demostrat les lluitadores que ens precedeixen i així pretenem demostrar-ho també nosaltres.
<br/>
<br/>No reculem.
<br/>Tenim molt a perdre perquè tenim molt pel que lluitar.
<br/>Colze a colze, afrontem la repressió!
<br/><a href='https://colzeacolzeblog.wordpress.com' target='_blank'>https://colzeacolzeblog.wordpress.com</a><br/>
Vídeo de presentació de la campanya #LaPetem #ColzeAColze . Via @ColzeAColze
28 d’abril a les 19:30h a l’Arc de Triomf #ObrimLaCaixa.
<br/>
<br/>Colze a colze, afrontant plegades la repressió que pretén dissuadir-nos, immobilitzar-nos, desanimar-nos.
<br/>
<br/>Juntes, no aïllades, fent-nos costat. Tenim molt a perdre perquè tenim molt pel que lluitar!
<br/>
<br/>Estigueu atentes a #ObrimLaCaixa, próximament més informació!<br/>
Xantatge? El 28 d’abril #ObrimLaCaixa . Via @ColzeAColze
Arran Països Catalans combatem la misogínia i la lesbofòbia d'institucions com l'Església, defensora d'una moral que ens amaga i ens titlla de desviades, de malaltes, de voler destruir la família.
<br/>
<br/>Profanarem els seus símbols i tot el que representen els cops que calgui!
<br/>
<br/>Les lesbianes també estimem, també follem!
<br/>
<br/>#TrenquemLaNorma 👊<br/>
Visibilitat lèsbica. Via @Arran_jovent
01:05
- EL KASALET SOM TOTES -
<br/>ENCENEM LA FLAMA DE LA SOLIDARITAT!
<br/>
<br/>El Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut per moltes com «El Kasalet», es troba en perill de desallotjament arran d’una demanda de l’empresa «Visolgran S.L.». Aquesta ha manifestat que vol fer fora tant als col·lectius del Kasalet, com a una família que viu en una de les finques adjacents, amb l’objectiu de vendre-les més endavant. Sembla que ens trobem un cop més davant d’una entitat que respon al típic model d’empresa fantasma amb l’únic objectiu de mercadejar i especular tot venent i comprant cases. 
<br/>
<br/>L’immoble on es troba el Kasalet va ser okupat a finals dels anys 90 per un grup de joves de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa i del col·lectiu Acció Autònoma i va ser inicialment destinat com a habitatge i espai de reunió. Anys després es va començar a realitzar un procés de reforma i rehabilitació que va culminar al març del 2005 amb l’obertura de l’espai com a centre social sota el nom de Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney.
<br/>
<br/>El Kasalet ha estat durant tots aquests anys un punt de trobada per a molts col·lectius de la ciutat, que l’han fet servir com a espai de reunió, com a espai d’agitació on fer xerrades, debats, projeccions de pel·lícules i documentals, exposicions. Actualment al Kasalet s’hi reuneixen «Rudes Rebels», SAT, AEDI, Egarenka de Tralla i l’Assemblea del Kasalet, que gestiona i organitza les activitats mensuals de l’espai. 
<br/>
<br/>Davant la manca d’espais a la ciutat on les persones puguin organitzar-se lliurement, i existint molts espais abandonats, vam okupar el Kasalet per donar resposta a aquesta necessitat. Un altre dels motius que ens van portar alliberar l’espai és perquè creiem que el dret a un habitatge digne ha de prevaldre sobre el dret a la propietat i no pot ser trepitjat pels negocis i els beneficis de les immobiliàries i altres empreses especuladores. Són empreses com la que ara vol fer-nos fora, esperar a que pugi el preu, vendre i guanyar més diners i, finalment, fer pisos caríssims que només podrà comprar una minoria enriquida.
<br/>
<br/>Totes aquestes injustícies contra les quals lluitem des del Kasalet no són més que diverses cares d’un mateix problema, i aquest  es diu capitalisme. Explotació, misèria, control  social, repressió,... exercit des d’una minoria contra la resta de la població amb l’objectiu de crear una societat submisa i obedient, on els rics cada dia ho són més i la pobresa, la precarietat i les desigualtats no paren de créixer.
<br/>
<br/>Restem a l’espera de quina és la postura que pren l’Ajuntament davant d’aquest fet i de la problemàtica que estem denunciant. A les seves mans hi ha l'opció de posicionar-se a favor dels veïns i veïnes de la ciutat o, per contra, fer-ho amb les empreses que fa ja tants anys que no paren de precaritzar-nos la vida.
<br/>
<br/>Però sobretot fem una crida a totes les persones, col·lectius de Terrassa i d’arreu a solidaritzar-se amb el Kasalet. A participar de la campanya per tal de que es retiri la demanda i poder aconseguir que els 17 anys de vida d’aquest espai okupat, 12 anys com a projecte social obert a la ciutat, no siguin silenciats i així poder continuar amb la seva tasca social i reivindicativa. 
<br/>
<br/>La ciutadania i la vila de Terrassa no es poden permetre la pèrdua d’espais de lluita i de crítica al sistema establert que ens vol condemnar a una vida gris, de submissió i passivitat, on els nostres drets com a persones siguin trepitjats cada dia sense oposició. Davant d’això hi contraposem color, alegria i rebel·lió. Defensarem l’autogestió, els espais lliures i les ganes de somiar en un món millor per a totes, sense explotades ni explotació, sense oprimides ni opressió. 
<br/>
<br/>Ens veiem als carrers. El Kasalet som totes.<br/>
El Kasalet som totes
Audiovisuals: Mayu Ruiz
<br/>L'autogestió a Collserola.
<br/>Avançament dels continguts de la secció 'Cruïlla', del número 427 de l'edició quinzenal en paper de la Directa.
<br/>Notícia completa: <a href='https://directa.cat/actualitat/que-trobem-directa-427' target='_blank'>https://directa.cat/actualitat/que-trobem-directa-427</a><br/>
#Avançament: 20 anys sembrant l'autogestió a Collserola
01:38
Descobreix #SomLaJahnela en primera persona! No marxem! #EnsHiVaLaVila<br/>
Descobreix #SomLaJahnela #EnsHiVaLaVila Via @ObraSocial_PAH
08:43
Després de gairebé tres anys en Franz i l’Adrià tenen data de judici: el 20 d’abril a les 11h a la Ciutat de la In(Justícia). Compromesos amb els drets col·lectius seran processats judicialment per solidaritzar-se amb una de les icones de la Barcelona popular, la dels barris i la de la seva gent: el CSA Can Vies. Els acusen d’atemptat contra l’autoritat i desordres públics i s’enfronten a una pena de 3 anys i mig de presó per haver-se manifestat de forma pacífica.
<br/>
<br/>La solidaritat, la nostra millor arma! No esteu sols.
<br/>
<br/><a href='http://absoluciofranzadria.cat' target='_blank'>http://absoluciofranzadria.cat</a><br/>
Absolució Franz i Adrià. Via @AbsolucioFA
00:54
Som barri, som Can Vies
<br/>
<br/>Un barri ha de ser l'espai on la vida ha de passar al primer pla, lloc de convivència i construcció col·lectiva. Si fos pel poder i el capitalisme, la definició de barri es limitaria a espais de divisió administrativa i residència de la mà d'obra.
<br/>
<br/>Sants s'ha construït com a barri gràcies a la lluita i força de les seves veïnes. Som les hereves dels obrers que van lluitar per una societat més justa a través dels sindicats revolucionaris del segle XX. Som hereves d'aquelles que es van organitzar en estructures d'ajuda mútua per construir cooperatives alternatives al capitalisme. Hereus d'aquelles dones que desafiaren els discursos masclistes i s'enfrontaren al patriarcat. Som aquell Sants que es va revoltar contra les selfactines, s'amotinà contra les quintes de les guerres colonials, es resistí a l'agregació forçosa a Barcelona, s'alçà a la setmana tràgica, s'enfrontà al pistolerisme patronal als anys 20, proclamà el comunisme llibertari i feu front al feixisme tot implantant la revolució el 1936. Som el barri que no va dormir a la dictadura, que es va organitzar als llocs de treball i va ocupar el carrer des d'associacions veïnals. Aquelles que van aconseguir canviar tantes vegades els plans dels poderosos per tenir equipaments en comptes de més gris especulatiu. Així s'aconsegueix que l'Espanya Industrial sigui un parc i les Cotxeres de Sants esdevé un centre cívic, s'evità l'scalextric de plaça de Sants i la fàbrica de Can Batlló, un espai veïnal autogestionat. Som allò que fa barri, que posa la vida per davant dels beneficis econòmics.
<br/>
<br/>Som aquelles que lluitem per una educació accessible per a tothom, lliure i de qualitat. Per aturar les retallades dels drets aconseguits amb la nostra sang. Aquelles que hem vençut la por a no tenir casa per l'organització col·lectiva per tenir un sostre. Aquelles que creem alternatives econòmiques més justes, que ens organitzem per consumir de forma sostenible. Som el barri que ha après a organitzar-se de forma horitzontal per gestionar els nostres desitjos i necessitats. Som cultura popular i rebel que crida contra la mercantilització. Aquelles que busquem la llibertat.
<br/>
<br/>Però tot el que som és fruit de la lluita. Una lluita que la fem com a veïnes dia a dia però que, a vegades, hem hagut de fer ensenyant les dents. Ja farà tres anys que Sants va vèncer al poder i Can Vies es va quedar al barri per demostrar que defensem allò que construïm col·lectivament.
<br/>
<br/>Ara ens toca assegurar que aquest espai es mantingui, com una peça més d'aquest barri viu i combatiu.
<br/>
<br/>Per aquest motiu els col·lectius i associacions de l'assemblea de barri de Sants hem elaborat una proposta urbanística amb l'objectiu que es desafecti del pla urbanístic tant Can Vies com les finques col·lindants afectades i altres zones de la zona sud del calaix de la vergonya que cobreix les vies. Aquesta proposta, a part de la desafectació, preveu una urbanització alternativa que permetria l'accés al calaix des del carrer Jocs Florals, per així fer compatible el manteniment de Can Vies, i alhora un accés que algunes esgrimeixen com a excusa per acabar amb aquest espai de dissidència. Aquest pas que realitzem vol ser una solució definitiva front el que els poder mediàtics han intentat vendre com un conflicte. Apostem per una política feta de manera horitzontal, on les pròpies veïnes som capaces de resoldre allò que les institucions governades per les elits no poden.
<br/>
<br/>Can Vies és i serà del barri!
<br/>
<br/>Assemblea de Barri de Sants<br/>
Som barri, som Can Vies! #SomBarriSomCanVies
04:25
El dia 5 de febrer es complirà un any de la detenció d’Alfonso i Raúl, de la companyia Titeres desde Abajo, quan representaven l’obra “La Bruixa i Don Cristóbal” a Madrid. Després de passar 5 dies en règim FIES a la presó de Soto del Real, haver estat imputats per enaltiment del terrorisme i per incitació a l’odi, haver tingut durant mesos l’obligació d’anar a signar periòdicament a comissaria i la prohibició de sortir del país, el cas ha estat per fi arxivat el passat 11 de gener.<br/><br/>No obstant això, la repressió i el minvament continu de la llibertat d’expressió continuen, com podem veure en casos com el del col·lectiu de músiques La Insurgencia, acusat d’enaltiment i d’associació il·lícita per les lletres de les seves cançons, el de Nahuel, que porta més de 400 dies tancat a la presó preventiva sense una acusació concreta, els casos de Alfon, Carlos i Carmen o Molero, amb condemnes de diversos anys de presó per exercir el seu dret a la vaga, les 11 imputades de Altsasua, acusats de terrorisme per una baralla de bar, o les nombroses usuàries de les xarxes socials que es troben declarant davant l’Audiència Nacional per fer un acudit, com és el cas de César Strawberry, condemnat a un any de presó i sis anys i sis mesos d’inhabilitació absoluta, o el de Cassandra, a la qual la fiscalia demana 2 anys i 6 mesos de presó, 3 anys de llibertat vigilada i 8 d’inhabilitació. Aquests no són casos aïllats o errors judicials, són només alguns exemples d’una ofensiva que té per objecte crear un clima de por que acabi amb la protesta i amb l’expressió pública de qualsevol pensament crític o dissident.<br/><br/>Així doncs, perquè volem celebrar la llibertat dels titellaires Alfonso i Raúl, però també perquè hi ha molts motius per seguir lluitant contra la repressió, us convoquem, el proper dia 5 febrer a les 18:00, a Barcelona:<br/><br/>- CSA Can Vies. C/Jocs Florals, 40. L1 + L5 Plaça Sants L1 Mercat Nou. <br/>- Casa de la Solidaritat. C/Vistalegre, 15. L3 Poble Sec (sortida est). Parlament/Calàbria) L3 L2 Paral·lel. <br/>- La Cinètika. Rambla Fabra i Puig, 28. (cantonada C. de les Monges) L1 Fabra i Puig<br/>- El Arco de la Virgen. C/verge, 10. L1 L2 Universitat<br/>- RAI. C/Carders, 12 principal. L4 Jaume I.<br/><br/>En aquests llocs, podrem veure juntes la projecció del streaming de l’obra La Bruixa i Don Cristóbal, i la taula rodona contra la repressió que tindrà lloc just després i en la qual participaran Madres Contra la Represión, Col·lectivo La Insurgencia, Abogades d’Alfonso i Raúl, Cessar Strawberry i la Plataforma Libertad Nahuel. <br/><br/>Perquè no tenim por i perquè no ens van a callar,<br/><br/>Acud i difon!<br/>
Titeres Desde Abajo - La Brúja y Don Cristóbal
21 de gener del 2017, 18 a Can Batlló
<br/>III Mostra Curts Terror<br/>
III Mostra Curts Terror @CanBatllo
00:45
Manifestació pel 24è aniversari de l'assessinat de Pedro Álvarez.
<br/>15 de desembre, a les 20h, a la plaça Universitat de Barcelona,
<br/>
<br/>El 15 de desembre de 1992, un noi va passar la tarda amb la seva novia a l'Hospitalet, on ella vivia. Es van acomiadar a la Avinguda Catalunya. Quan el caminava cap al metro de la Torrassa va escoltar una frenada. Un cotxe va estar a punt d'atropellar. La porta del conductor es va obrir i un home va baixar. Forcejar. L'home va tornar al cotxe. Va allargar el braç fins a la guantera, va treure una pistola i li va disparar. El matà.
<br/>
<br/>El seu nom és Pedro Álvarez. Tenia 20 anys. Avui tindria 44.Han passat 24 anys des que un policia va assassinar i els seus pares Carmen i Juanjo segueixen lluitant.
<br/>
<br/>Ja no busquen només justícia per a ell. Busquen acabar amb la impunitat dels que tenen poder, i sobretot, acabar amb la soledat de les persones que ni més ni menys, ens tenim unes a les altres.
<br/>
<br/>Dijous 15 de desembre es farà una ofrena floral a l’Avinguda Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat i a les 20:00h, una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona.<br/>
24anys sense Pedro 15/12/2016 11h Avd Cat L'H 20h Pl Universitat. Via PatoJMA
 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades pels membres del col·lectiu. Cada redactor/a es responsabilitza dels seus articles. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv