Menú 

Inici

Noticies

Reportatges

Música

Espectacles

Art

Cinema

Humor

Història

Anuncis

Infantil

Sèries

Ara mateix

Sobre Cookies

Inici BS*

Altes (Cookies!)


 LaTele.Cat 

 Cercador 
 A l'atzar 
01. El passat dissabte es va realitzar un acte de desobediència política per part del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona i el col·lectiu de suport Tras la Manta en resposta a les declaracions de l’Ajuntament i la repressió policial que pateixen les companyes venedores.
<br/>
<br/>02. El 8 de març de 2016 es celebren les Jornades Feministes Tornem al Paranimf, es va rememorar que l'any 1976 es va ocupar el Paranimf per les Dones i La Manifestació pel dia de la dona treballadora.
<br/>
<br/>03. Manifestació nocturna fem-nos fortes, fem-ho ho juntes. La nit es nostra. El passat 7 de març es va celebrar la mani nocturna en Sant Andreu dins de la jornades d' acció feminista autònoma 'Se va a armar la gorda'.
<br/>
<br/>04. I seguint amb les lluites feministes, incidim en el crim polític i d’estat de la defensora de drets humans a hondurasBerta Cáceres la matinada del 3 de març. Des del contrainfos recordem unes de les seves paraules: “Vos tenes las balas…yo la palabra. La bala muere al detonarse, la palabra vive al replicarse”.
<br/>
<br/>05. 2on Aniversari Ateneu Entrebanc a l'espai Germanetes
<br/>
<br/>06. El passat divendres 11 de març es celebrà els 25 anys de la revista ecologia política presentant el seu numero 50.
<br/>
<br/>07. Festival OVNI 2016. del 2 al 6 de març al CCCB <a href='http://www.desorg.org' target='_blank'>www.desorg.org</a>
<br/>
<br/>08. Cançó d'Ovidi Montllor, a la vida, per Maria Arnal i Marcel Pagès.
<br/>
<br/>Doncs fins aquí aquest intens contrainfos, gracies per seguir darrera de les pantalles apostant per una informació 'abajito y a la izquierda'!!tornem aviat i, com sempre, recordem que qualsevol col·laboració es benvinguda els dilluns al vespre al infoespai del barri de gracia de Barcelona!!<br/>
Contrainfos 114 - Diumenge 20 març del 2016
26:45
 Colors 
 Sindica'ns 
Afegeix a Google
addtomyyahoo4
Add to My AOL
Subscribe with Bloglines
Add to netvibes

...altres lectors:

original feed Veure RSS

RSS

Convertir-la en pàgina d'inici
 Contacte 
 Reportatges 
Publica a Diaspora

Xavier Muñoz parla sobre "Muñoz Ramonet, Societat Il·limitada" a @CanBatllo


1:13:01
Dins del marc de l'exposició "De cognom espoli" que té lloc a Can Batlló des del 8 d'abril fins el 8 de maig, té lloc una xerrada amb l'autor del llibre "Muñoz Ramonet, Societat Il·limitada", Xavier Muñoz, a l'auditori del Bloc Onze el divendres 15 d'abril del 2016.

Els germans Julio i Álvaro Muñoz-Ramonet sobresurten en la narració de Xavier Muñoz com una orgia policroma d'ors i plates orientals sobre el fons obscur i pla de la Barcelona derrotada per la guerra civil. La major part dels ciutadans, maltractats pels vencedors, formen un gran contrast amb l'opulència i la prodigalitat dels germans Muñoz. La seva fortuna i les seves influències van donar peu a la dita: "Después de Dios, los Muñoz". A mesura, però, que la narració avança, el fons es va destacant i pren relleu, a la vegada que les figures dels germans s'enllangueixen. Avui, encara, la fortuna que van deixar té un pes considerable, i en determinats aspectes discutible, com en el cas del palau del Marquès d'Alella del carrer de Muntaner, propietat de Julio Muñoz i reclamat per l'Ajuntament de Barcelona. Personatges sorprenents com doña Florinda, la mara, la Broto, l'amant assassinada, don Ignacio Villalonga, banquer i pròcer indiscutit, president del Banc Central, no es poden separar fàcilment del joc que Julio Muñoz planteja. Els seus negocis, transatlàntics es un temps de fronteres tancades per a la majoria de ciutadans, i el fet de convertir-se en un moment determinant en el quart banquer suís, són testimoni dels jocs malabars que van il·lustrar unes vides poc exemplars. El relat és alhora atractiu i suggeridor i manté l'interès constant durant la lectura d'aquesta tragèdia bufa, que finalment fa comprensible una història extravagant, mai acabada d'explicar fins l'aparició del llibre.

La família Muñoz va amenaçar amb una denúncia doble per difamacions a l’autor i a l’editorial que es va aturar retirant tots els llibres que quedaven i destruint-los.

comments powered by Disqus
 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades pels membres del col·lectiu. Cada redactor/a es responsabilitza dels seus articles. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv