Entrevista a Pamela Palenciano. Via @AraInfoNoticiasEntrevista a Pamela Palenciano. Via @AraInfoNoticias - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
11:47
Entrevista a Pamela Palenciano. Via @AraInfoNoticias


Feridor i àcid, gairebé corrosiu. Inevitablement dolorós. Així és presenciar el monòleg teatral de Pamela Palenciano "No només fan mal els cops". Girant al voltant de la seva pròpia experiència de maltractament Pamela és capaç de disseccionar molts dels masclismes que giren al voltant de totes les nostres vides i dels quals som en major o menor mesura partícips. Fins i tot, encara que sigui involuntàriament, sustentadors i sustentadores. Un reflex en el mirall heteropatriarcal de totes nosaltres i nosaltres.

Pamela aconsegueix fer-ho a més en clau d'humor. Un humor punyent que aconsegueix arrencar-te un somriure i una rialla, de la qual de vegades et sents culpable és normal somriure davant situacions tan injustes com les que aquesta societat ens planteja? Evidentment sí, i Pamela és capaç d'arrencar-la riure aconseguint una reflexió posterior.

Denunciada pels defensors més recalcitrants d'aquest patriarcat que ens envolta, vetada en determinats territoris per a la representació de "No només fan mal els cops", davant d'alumnes i alumnes d'instituts, Pamela ha aconseguit irritar als que es manifesten obertament masclistes o esgrimeixen una falsa comprensió del feminisme basada en una errònia equidistància. Però també aconsegueix arrencar el dolor de qui es pensa en si mateixa feminista, fent-li còmplice d'un sistema masclista que ho envolta tot.

En el seu periple per instituts ha tingut l'oportunitat de tractar amb moltíssims adolescents, i descarta el mite que la joventut sigui més masclista ara que abans. "La majoria de les noies s'identifiquen moltíssim, lamentablement, i la majoria dels nois es incomoden, del que jo me n'alegro molt. Darrerament hi ha un parell de nois per aula que reconeixen que són masclistes (...), que ho diguin públicament davant de la seva classe, i diguin 'jo sóc masclista i vull canviar' és un pas endavant ".

L'ús de l'humor ens fa reflexionar d'una manera diferent que potser permet arribar més enllà. "Aquí el que funciona és el riure. Doncs a veure si a través del riure reflexionem tots i totes ", cosa que sens dubte ha aconseguit Pamela.

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv