Col·labora amb la construcció de l'umbracle del parc infantil de @CanBatllóCol·labora amb la construcció de l'umbracle del parc infantil de @CanBatlló - SantsTV
 Anuncis 
Publica a Diaspora Web
04:40
Col·labora amb la construcció de l'umbracle del parc infantil de @CanBatlló


Can Batlló és un antic recinte industrial que, des de l'entrada veïnal de l'11 de juny de 2011, està sent recuperat, rehabilitat i autogestionat per part del veïnat. A més de la recuperació de les antigues naus industrials, per donar-los un ús social i col·lectiu, també s'estan impulsant projectes a l'espai públic -futur parc de Can Batlló-, com són els horts autogestionats.

Des de fa uns quants mesos, des de la Fusteria Col·lectiva de Can Batlló s'està impulsant la construcció col·lectiva i autogestionada d'una zona per a infants al futur parc de Can Batlló. Es tracta d'un àmbit d'uns 10x80m al costat del Bloc9, i al costat de les pistes de futbol i volei. En aquest espai volem construir un parc infantil, que incorpori diverses estructures de fusta per a què hi puguin jugar les criatures del barri. Actualment ja hem desbrossat el terreny i hem construït una grada-banc per a fer de límit de l'espai.

El projecte que es vol impulsar és la construcció col·lectiva d'un umbracle pel parc infantil de Can Batlló.
L'umbracle que volem construir estarà format per una estructura d'arcs de canya, i s'hi plantaran enfiladisses per a què amb el temps tot l'umbracle quedi cobert de vegetació.
La construcció amb canya ens ofereix diverses possibilitats que ens permeten emprar-la com a element estructural a partir de la formació d'arcs, generant estructures cistell i com a element decoratiu o en format de panell o cosit. Aquest material ens permet construir des d'estructures més sòlides com ara umbracles, canyissos, etc. fins a estructures efímeres.

L'estructura de canyes es construirà a través de diversos tallers dinamitzats per la Fusteria Col·lectiva juntament amb Volta/Investigació Canyera, un col·lectiu que treballen i experimenten al voltant de la canya.

El futur parc de Can Batlló l'estem imaginant, dissenyant i creant des de la pròpia gent organitzada. Aquest espai que estem construint volem que serveixi com a zona de joc per a les criatures del barri.
El propi espai de construcció del parc infantil també està dirigit a tothom a qui li agradi treballar la fusta, aprendre a fer servir eines, i participar d'una construcció col·lectiva a través de tallers. En la construcció de l'umbracle aprendrem concretament a treballar amb canya.

Objectius de la campanya de crowdfunding
Crear processos de repensar com és l'espai públic, i els joc per a la infància, i autogestionar experiències de creació de nous espais amb identitat i altres imaginaris com a referents.
Auto-construir un element per al parc infantil de Can Batlló, participant del procés col·lectiu del parc infantil.
Crear una construcció amb canya, tot aprenent i compartint coneixements, tècniques i metodologies relacionades amb aquest material.

Experiència prèvia i equip
La Fusteria Col·lectiva és un espai-taller autogestionat que forma part de l'Assemblea de Can Batlló.
És un taller obert que possibilita l'accés a un espai equipat professionalment, basat en la idea de trencar amb la lògica de l'especialització, la professionalització, i la diferenciació de rols de gènere, tot fomentant el respecte, el suport mutu, l'auto-aprenentatge col·lectiu i l'intercanvi de coneixements. Des de la Fusteria Col·lectiva es participa en la rehabilitació i manteniment dels espais comunitaris de Can Batlló.
Actualment la Fusteria està dinamitzant la construcció del parc infantil de Can Batlló.

Algunes experiències prèvies que s'han desenvolupat són la construcció de la grada de l'espai de trobada del Bloc Onze, les fusteries de la biblioteca o l'espai infantil que està en procés.

La construcció de l'umbracle serà dinamitzada també per Volta / Investigació Canyera, un col·lectiu d'arquitectes especialitzats en diversos àmbits de l'arquitectura: bioconstrucció, rehabilitació conscient, urbanisme participatiu, sostenibilitat, formació i antropologia.
Fomenten el treball col·lectiu amb l'objectiu d'apoderar a les persones per a definir els espais que habiten a través de l'arquitectura i l'urbanisme com a eines de transformació social. Creuen en la investigació des d'un punt de vista crític que fa avançar la relació entre l'entorn construït i la societat, amb propostes locals sense contradiccions amb la història i la cultura de la gent. En aquest sentit, una de les seves línies de treball és la construcció d'instal·lacions sostenibles, sota el nom d'Investigació Canyera. Realitzen tallers de formació per a fomentar i apoderar a les persones en la construcció col·lectiva amb els seus propis recursos i amb materials naturals que trobem al nostre entorn.
Investigació Canyera compta amb una trajectòria de 5 anys de treball i un ampli recorregut en experiències de construcció amb la canya i en tallers de formació tant amb infants com adults. El treball que realitzen es basa en la investigació, l'experimentació el disseny i la construcció al voltant de les fibres vegetals, especialment la Canya comú (Arundo Donax) amb l'objectiu de recuperar l'ofici perdut del canyisser, i l'ús d'un material local abundant en el nostre territori que tradicionalment tenia diversos usos com a material de construcció.

https://www.goteo.org/project/ombracle-de-canya-al-parc-infantil-de-can-batllo

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv