Per la salut Per la salut
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
31:47
Per la salut "Cremem la llei Comin" Via @SicomTelevision


La Marea Blanca de Catalunya va iniciar dissabte amb una concentració davant de l'Hospital Clínic de Barcelona les mobilitzacions amb les que vol denunciar l'avantprojecte de llei amb el que el conseller de Salut, Antoni Comín, pretén impulsar noves fórmules de gestió a càrrec del Servei Català de la Salut.

Segons la Marea Blanca, amb aquest text, que denominen 'llei Comín', el conseller de Salut vol donar major cobertura legal 'a les irregularitats i als paranys de l'actual model sanitari català'.

Unes quaranta persones de diverses entitats que defensen el sistema de salut públic han secundat aquesta primera concentració, en què també han participat els diputats de Podem del Parlament de Catalunya Albano Dante Fachin i del Congrés dels Diputats Marta Sibina.

Els representants de la Marea Blanca han cremat, literalment, uns fulls de paper amb el text de l'avantprojecte, com a avançament a les mobilitzacions que s'han anunciat en contra d'aquesta normativa i coincidint amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, a la que és costum cremar el negatiu.

El metge Toni Barberà, de l'organització Dempeus per la Salut Pública, ha considerat que l'avantprojecte parla d'economia social però s'ha elaborat sense 'participació social, ni tan sols hem rebut un preavís'.

Per la seva banda, Trini Cuesta, de la plataforma PAICAM, ha opinat que amb el nou text legal el departament de Salut podrà contractar encara més a empreses externes als serveis públics de salut i ha demanat que es deixi 'fora la mercantilització de la sanitat pública '.

També s'ha mostrat contrària a aquest avantprojecte una representant de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, ​​que ja ha enviat una carta deplorant la manca de participació dels usuaris en el mateix.

Antonio López, representant de la Marea Blanca al Vallès Oriental, ha anunciat que es treballarà per presentar mocions en els ajuntaments catalans en contra de l'avantprojecte ia favor de la seva retirada, a més de proposar la constitució d'una taula per definir un model de sanitat pública 'cent per cent'.

La Marea Blanca també vol que els grups polítics del Parlament mostrin la seva oposició 'a aquest model mercantil de salut, amb el qual, en poc temps, haurem de repagar cada vegada més serveis sanitaris que deixaran de ser atesos i garantits públicament', s'assegura en un comunicat d'aquesta organització.

El govern català va aprovar el passat dia 20 la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei, amb el qual el departament de Salut transpondrá les directives europees 2014/23 / UE i 2014/24 / UE en la regulació de les fórmules de gestió no sotmeses a processos de contractació pública.

Segons l'executiu, aquestes directives són d'obligada adaptació per part dels Estats membres 'i donen especial importància a garantir la qualitat, l'accessibilitat i la continuïtat quan es tracta de serveis a les persones'.

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv