Manifestacio per un habitatge digne 23/12/2006Manifestacio per un habitatge digne 23/12/2006 - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
04:10
Manifestacio per un habitatge digne 23/12/2006


Com que no tenim casa, per Nadal hem tornat a sortir al carrer! Avui dissabte 23 de desembre, més de 20 mil persones han omplert els carrers del centre de Barcelona per exigir que es faci efectiu el dret a l'habitatge. Recordem que el passat 30 de setembre unes 15 mil persones ja es van manifestar amb la mateixa reivindicació. Malgrat les dates nadalenques, avui molta més gent s'ha sumat a la manifestació:

Des del passat 14 de maig, el moviment per un habitatge digne no ha parat de crèixer. Malgrat que els primers mesos alguns mitjans de comunicació, partits i institucions van intentar silenciar aquesta reivindicació ciutadana, cada dia són més els ciutadans disposats a sortir al carrer per fer crèixer la bombolla anti-especulativa.

Gent de totes les edats, pares amb els seus fills, veïns assetjats pel mobbing, precaris que no arriben a finals de mes, okupes, hipotecats... Han omplert tot el tram de Via Laietana comprés entre plaça Urquinaona i Jaume I. Una marea de globus grocs, simbolitzant la bombolla immobiliŕria, acompanyats per música, batucades, pancartes, castellers, un vaixell amb els reis mags i tota mena d'elements reivindicatius han respost a la convocatòria anònima realitzada a través d'internet.

A la capçalera, una gran pancarta deia: "La llei no toca el mercat, la llei és paper mullat" en refèrencia a la nova proposta de llei de l'habitatge del Parlament de Catalunya, destacant la seva clara insuficiència. Diverses pancartes i lemes exigien mesures contundents, immediates i estructurals per fer efectiu el dret a l'habitatge sense més excuses ni bones paraules.

A més, aquesta convocatòria també ha tingut resposta a més de 20 ciutats de l'Estat espanyol. A Catalunya, milers de persones han participat a manifestacions i concentracions a les ciutats de: Lleida, Girona, Tarragona, Gavŕ, Sabadell, Vic i Barcelona.

I això no acaba aquí: fins que no es faci efectiu el dret a l'habitatge, no pararem. La propera convocatňria serà a finals de març.

Font: Liberinfo.net
Video: dvActivisme

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv