El vent que agita la civadaEl vent que agita la civada - SantsTV
 Cinema 
Publica a Diaspora Web
2:04:00
El vent que agita la civada


THE WIND THAT SHAKES THE BARLEY, en català "El vent que agita la civada" pren el seu títol d'una popular cançó del folklore irlandès.

Aquesta pel.licula, la gran sorpresa del 2006 a Cannes,narra les il.lusions dels irlandesos i la posterior desil.lusió del sector nacionalista més socialista i d'esquerres, pel qual el tractat entre l'exercit irlandès i la corona britànica fou una autèntica traïció.
El director britànic Ken Loach - novament considerat un traïdor per molts dels seus conciutadans - centra l'argument en la història personal de dos germans que lluiten junts a la guerra d'independència però que es veuen enfrontats pels seus diferents punts de vista després del tractat de pau de 1921.

La crítica ha aclamat aquesta història, i els pocs punts negatius que s'han destacat d'ella es basen en el seu "excessiu didactisme" (Fotogrames, nº de setembre, 2006). Si bé és cert que són recomanables certes nocions del conflicte irlandès per seguir bé l'argument, la manca de coneixements d'història irlandesa no és un handicap per gaudir de la pel.lícula.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv