[França] La policia [França] La policia
 Notícies 
Publica a Diaspora Descarrega
08:18
[França] La policia "caça" il·legals a les portes de les escoles


Aquest vídeo ve acompanyat d'aquesta carta:

"És curiós veure com els mitjans de comunicació s'aferren a ometre sistemàticament el que acaba sent costum a la nostra gran Europa. La repressió.

Actualment, aquí a França, la classe política s'esforça a explicar i treure partit del que va succeir el passat dimarts al metro de París.

Són eleccions. El que també és cert, és que la premsa es va cuitar en afirmar i difondre que qui va originar la revolta va anar un sense papers amb antecedents policials. Tots estan d'acord en què tant immigrant té la culpa de tot.

Del que rarament es parla, és de la resistència ciutadana. Des de fa uns mesos, a les ciutats franceses assistim a batudes sistemàtiques que tenen com a objectiu localitzar i expulsar als que tenen aparença de ser estrangers (no només a aquells en situació irregular) i reprimir qui s'oposi a aquesta política. Marsella, Lió, París, Nantes, etc... són testimonis diaris de la violència policial. El lloc preferit de les forces de l'ordre per actuar són els hospitals i les
escoles: és la policia qui buscarà els nens a les aules abans que arribin els pares. Jo mateix he presenciat actes d'aquest tipus a Marsella, i els asseguro que no van de broma.

Els envio unes imatges filmades per una mare, del que va ocórrer la
passada setmana a la sortida d'una escola a París entre pares i policia després que es detingués un nen i el seu pare quan aquest va anar a buscar-ho. No és la primera vegada que això ocorre a la mateixa escola.

Les imatges es detenen just abans de l'arribada de reforços i de les
càrregues que es van dur a terme.

Perquè no es creguin que es tracta sol d'un problema franc-francès, els recordaré que a prop d'Almeria, per exemple, s'organitzen "caceres al negre" els participants del qual són policies, entre d'altres.

Tornem als temps gloriosos ?

Xavier Montserrat per
SUD CULTURE SOLIDAIRES - França

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv