[Vilaweb] Activistes aturen les obres del TGV[Vilaweb] Activistes aturen les obres del TGV - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Descarrega
04:12
[Vilaweb] Activistes aturen les obres del TGV


Aquesta matinada una vintena de persones s'han encadenat a les màquines de construcció del TGV a l'Hospitalet de manera que s'han hagut d'aturar les obres. La policia ja ha desallotjat la majoria d'activistes i ara ho intenten amb els sis que són dalt les grues de construcció. Poques hores més tard però, dues persones han encimentat les mans a un bidó al tram del TGV que passa pel barri de Sants de Barcelona. En aquest vídeo els activistes expliquen perquè ho han fet.

Són membres de l'associació d'Amics i amigues d'Alícia Ferrín, que protesten per la inversió desmesurada de la infraestructura i per les deficiències als trens de la rodalia de Renfe de Barcelona.

'Aquesta obra no només no resol una de les reivindicacions històriques del barri com és el soterrament de les vies (...), sinò que l'accentua, construint-hi un calaix de 16 metres d'alçada', diu el comunicat difós per l'associació d'Amics i Amigues d'Alícia Ferrín, que també es queixa per les molèsties que causen les obres als veïns, sobretot durant la nit, i d'altres projectes com: la construcció d'un nou hotel i de la Torre Malaia, la construcció del centre comercial a les Arenes, la requalificació a la Bordeta, la Ciutat Judicial i la operació Gran Via 2.

Les accions de protesta, doncs, han obligat a aturar les obres del TGV tant a l'Hospitalet com a Sants, però ara com ara no afecten pas la circulació de trens de rodalia.

Els mossos han desallotjat la desena d'encadenats a les obres de l'Hospitalet i ara proven de fer el mateix amb els manifestants que hi ha penjats de les grues i els que s'han encadenat a Sants.

Extret de Vilaweb.tv.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv