Skalpel de La K-Bine - 500 ans (VOSCast)Skalpel de La K-Bine - 500 ans (VOSCast) - SantsTV
 Música 
Publica a Diaspora Web
02:37
Skalpel de La K-Bine - 500 ans (VOSCast)


El passat mes de Octubre apareix el tercer àlbum en solitari de Skalpel: 'Kommando Malik'. El text de '500 ans' (500 anys) té una estructura senzilla i eficaç a base de rimes sobre una instrumental que conté un sample també utilitzat per Technique en el seu 'Revolutionary vol.1'.

La cançó és un breu relat de les tràgiques conseqüèncias del 'descobriment' a ritme de fotomuntatge d'aquella conquesta que suposà el començament de l'holocaust de pobles indígenes per part d'aquells criminals de guerra que en els llibres d'història i en los llibres de text se'ls anomenava 'conqueridors'.

Skalpel menciona en el text: 'perquè és la historia del pillatge d'un continent', el saqueig que Amèrica Llatina ha sofert i que en cert mode continua sofrint en els nostres dies. Recordem l''assumpte de l'Odyssey' de fa alguns mesos quan el govern espanyol presentà una demanda legal contra el vaixell 'caça-tresors' Odyssey per defensar la propietat d'un tresor de l'època colonial recuperat en aigües espanyoles i per esbrinar si s'havia comés un 'delicte d'expoli'.

¿I no s'ha comés saqueig si aquelles monedes d'oro i plata foren forjades a Perú com indicaven algunes versions? Això sí que és un saqueig en tota regla a pesar que el ministro digui que en aquella època Perú formava part de l'Imperi Espanyol.

En definitiva, 5 segles ja han passat però res canvia. En una entrevista de fa ja alguns anys el subcomandant Marcos a propòsit de la situació dels indígenes deia el següent 'aquests continuen sent víctimes d'una espècie d'etnocidi silenciós. Oblidats per tots, menyspreats, invisibles i condemnats a contemplar com les seves llengües, les seves tradicions i els seus valors més que mil·lenaris s'apaguen inexorablement.'

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv