Prou sal a la festa de l'aiguaProu sal a la festa de l'aigua - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
05:41
Prou sal a la festa de l'aigua


El passat diumenge 30 de Març la Plataforma Prou Sal es va arribar per primer cop a la ciutat de Barcelona.

La festa de l'aigua, al passeig Lluis Companys, es va fer com un típic acte institucional on les administracions es rentaven la cara davant un dels problemes de més actualitat al país.

Entre globus, colors, inflables, teatre i música, es feia una crida a la falsa consciència dels consumidors, obviant el malbaratament que es fa de l'aigua entre camps de golf, turisme de platja i grans indústries contaminants.

És per això que Prou Sal vam estar allà posar davant dels morros dels barcelonins i informar d'un dels principals problemes d'aigua que pateix actualment el país, i un dels més desconeguts.

Els runams salins del Bages (Sallent i Súria), generats per la mineria de potassa, tenen actualment 40 milions de tones i salinitzen aqüífers i el riu Llobregat, generant seriosos problemes amb la potabilitat de l'aigua i la qualitat del riu.

Quanta gent sap que a Abrera, estan construint una desSaladora d'aigua del propi Llobregat per tal que la potabilitzadora funciona i evitar que una substància cancerígena (Trihalometans) arribi a Barcelona? Pagada amb diner públic es clar.

O que l'aigua de l'aixeta de la capital, a la zona sud i oest de la ciutat, arriba amb mal gust?

Doncs el problema es genera aquí dalt, però tots els pobles, Llobregat avall, en son afectats.

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv