35 raons35 raons - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
01:35
35 raons


PLOUEN ELS PALS, SOBREN LES RAONS
x Coordinadora Antifacista de Asturias

El 35 ens recorda que des de setembre de 2005 no han parat de ploure els casos de repressió i criminalització de la protesta: sindicalistes empresonats, aplicació sistemàtica de lleis que es diuen 'd'excepció', persecució policial a immigrants, multes per participar en moviments veïnals o assetjament mediàtic per exercir el dret a l'avortament... Tots podrien ser titulars del blanc i negre de la repressió franquista; però tot això ens està passant aquí, ara i a tot color.

Què és el 35?
És un nombre i, per tant, és abstracte però també alguna cosa molt concret. En el concret representa la suma de la petició fiscal realitzada contra 14 joves, que van cometre el delicte de participar en una manifestació. S'enfronten a 35 anys de presó i multes que sumen 120.000 € tan sols perquè el 10 de Setembre de 2005 van mostrar, al costat de moltes altres persones, el seu rebuig al caràcter racista i xenòfob d'un acte convocat pel partit d'ultradreta Democràcia Nacional, en Cangues d'Onís. Aquest dia, totes vam aprendre a llegir el món al revés; un món on es protegeix el dret de manifestació de grups neonazis colpejant, detenint i processant a qui somien amb posar entre murs tan sols a les idees racistes, mai a les persones.

Més info a: 35 razones

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv