Dissident-TV: Memories d'en Joan EscuerDissident-TV: Memories d'en Joan Escuer - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
4:40
Dissident-TV: Memories d'en Joan Escuer


Grabació realitzada durant la presentació de les memories d'en Joan Escuer Gomis a l'ECUS de Sentmenat.

JOAN ESCUER GOMIS

Joan Escuer va neixer a Cornudella del Montsant el 16 de novembre de 1914. Fill de camperols, va viure al seu poble fins als 18 anys exercint l'ofici de ferrer, fins que va marxar al servei militar a Tarragona, on es va fer músic.
A la Guerra Civil Joan fou destinat per l' Exèrcit a Aragó al departament de transmissions fins l'octubre de 1936. A principis de 1939 va ser ferit al Bruc per l'atac de les tropes franquistes i va creuar la frontera a peu el dia 6 d'octubre de 1939.
A França, fou enviat a Argelers, on convivien gran quantitat de republicans espanyols. El 14 de febrer de 1940 el van traslladar a una companyia de treballadors especialitzats on va estar empleat a una fàbrica de metalls. Poc després fou detingut per pertànyer a la Resistència.
Durant mesos va estar internat a les presons de Fresnes, La Santé, Tourelles i La Compiègne, abans de ser deportat a un camp de concentració. El 20 de juny de 1944 fou deportat en tren al camp de extermini de Dachau, on va estar fins el 2 de maig de 1945.

Vídeo de: Col·lectiu Dissident

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv