Aquesta Crisi no la paguem nosaltres: 500 persones prenen els carrers de TerrassaAquesta Crisi no la paguem nosaltres: 500 persones prenen els carrers de Terrassa - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
2:39
Aquesta Crisi no la paguem nosaltres: 500 persones prenen els carrers de Terrassa


Santa precarietat ha aparegut a la ciutat de Terrassa davant més de 500 persones. Aquest ha estat el punt àlgid d'una manifestació que ha començat davant de l'ajuntament de la ciutat. Les reivindicacions han estat clares: "nosaltres no pagarem la crisi", exclama la pancarta inicial. Precaris autòctons i també migrants ens hem reunit aquest dissabte per rebutjar les mesures governamentals de "solució" a la crisi, demanant ajuts per a les persones i no per als bancs. Però sobretot ha estat una trobada entre tots i totes els que patim la crisi en primera persona, que som més dels que ells creuen. Un cop més hem demostrat que els carrers són nostres i que podem decidir. I vam decidir que ja estem farts, que aquesta crisi no la paguem. Clic en el títol per a llegir més!

La concentració ha començat a les 6 de la tarda davant el consistori municipal, i ha avançat fins al carrer Sant Pere. Allà s'ha donat vida al mural de davant el Cinema Catalunya. Ara els personatges pintats a la paret també parlen de la crisi.

Després hem recorregut diversos carrers del centro: carrer Cardaire, Font Vella i Plaça Vella, on hem escoltat a Santa precarietat trucant a tots a sortir al carrer. La manifestació ha seguit pel Portal de Sant Roc, on s'ha despenjar una pancarta pels drets dels migrants, un dels col · lectius més febles en aquesta situació de crisi. Hem pujat per la Rambla, seguint amb càntics i consignes com "aquesta crisi no la paguem" o "papers per a tots". Hem arribat a la plaça Salvador Espriu (més coneguda com "plaça de les coloms"). Allà hem aixecat el monument als precaris i precàries de la ciutat de Terrassa.

Els exàmens de la ciutat han inaugurat el monument amb les seves rimes, versen sobre els nous drets socials i les injustícies que vivim els ciutadans, els papers, les hipoteques, els acomiadaments injustos i els retalls en matèria d'educació. Per finalitzar, membres de diferents col · lectius de la ciutat han pronunciat alguns discursos per a la reflexió en aquests dies que ens toca viure.

Ha estat només el primer avís. La ciutat de Terrassa ha estat presa per estudiants, artistes, migrants, aturats i precaritzats en general. Les nostres armes, uns carros de la compra buits. Les nostres banderes, les que mostren el que realment ens preocupa, com l'habitatge i el pa. Un cop més sortim al carrer per fer escoltar, i ho tornarem a fer si les mesures no arriben.

No ens cansem de cridar: aquesta crisi no ens pertany, i no l'anem a pagar!!

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv