Robador 29, assetjament immobiliariRobador 29, assetjament immobiliari - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
06:55
Robador 29, assetjament immobiliari


Assetjament immobiliari en una finca situada en el centre històric de Barcelona. Cas emblemàtic d'una situació per desgràcia generalitzada en el barri de Ciutat Vella.

Coordinadora Raval

Querella criminal contra l'assetjament immobiliari

Des de fa més de quatre anys els veïns del número 29 del carrer Robador han sofert tota mena de pressions per part de la propietat de la finca, TARAVAUS 8085 SL i MANCIA 2003 SL, perquè abandonin els seus pisos. L'any 2003 eren una vintena els pisos habitats en aquesta escala. Avui només hi queden quatre famílies i un local als baixos. Al llarg d'aquests anys, Manel González, el veí més jove de l'escala, no ha cessat en la denúncia del mobbing i les males pràctiques del mercat immobiliari, que s'han convertit en la tònica al voltant de l'illa Robador. La seva denúncia ha convertit aquest cas en un emblema de l'assetjament immobiliari a Ciutat Vella.

Malgrat tot, han passat quatre anys i la situació no ha canviat, ni per als veïns de Robador 29 ni per als milers d'afectats de mobbing arreu de Catalunya. El proper dimarts 27 de novembre està previst el desnonament de Manel González. Davant d'aquesta situació, diverses entitats civils i col?lectius que fa temps que treballen contra l'assetjament immobiliari han decidit denunciar públicament aquests fets i presentar una querella criminal contra les immobiliàries responsables d'aquesta situació.

Donen suport a aquesta iniciativa les entitats següents:
Arquitectes Sense Fronteres
Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans
Associació de Veïns del Casc Antic
Comissió de Defensa del Col.legi d'Advocats
Coordinadora Contra l'Especulació del Raval
Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona
Observatori Desc
Taller VIU, contra la Violència Immobiliària i Urbanística
Veïns en Defensa de la Barcelona Vella

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv