Jóvens de l'Ebre s'encadenen per a denunciar la massificació eòlicaJóvens de l'Ebre s'encadenen per a denunciar la massificació eòlica - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
04:18
Jóvens de l'Ebre s'encadenen per a denunciar la massificació eòlica


Dijous 4 de desembre del 2008 cinc activistes de Jóvens de les Terres de l'Ebre es van encadenat a la Conselleria d'Economia i finances de la Generalitat de Catalunya, responsable del Departament d'Energia. Els joves van estar desencadenats pels Mossos d'Esquadra.

Amb aquesta acció es volia donar a conèixer la lluita de la Terra Alta pel seu futur i convocar a la concentració de dissabte a les 12:00h a Corbera d'Ebre.

A la Terra Alta s'estan construint centrals eòliques de forma il•legal. No disposen de l'aprovació de la declaració d'utilitat pública ni del projecte executiu i s'estan ocupant finques privades sense autorització.

Amb fets consumats volen esborrar la memòria històrica de la Batalla de l'Ebre. Amb les obres es descobreixen, i alhora destrueixen, restes de la Batalla de l'Ebre per tal d'evitar-ne la paralització.

Pla de l'energia 2005-2016. Més del mateix: energies fòssils i renovables centralitzades, lluny dels centres de consum i pensades només per a disfressar de verd les empreses energètiques i la Generalitat. Volem un veritable canvi en el model energètic: energia eòlica sí, però no així!

La massificació eòlica no és una energia neta. Macrocentrals eòliques en zones rurals per tal d'augmentar els ingressos de la producció i amb subvencions. Ambientalment, aquestes centrals s'avaluen de forma independent amagant l'impacte conjunt de les 12 centrals.

Caciquisme i coaccions. Quan la població de la Terra Alta s'ha manifestat contrària a la implantació massificada de l'energia eòlica s'ha trobat davant una situació aparentment irreversible perquè caldria pagar importants indemnitzacions a les empreses promotores.

Prou hipoteques sobre el territori. Els responsables polítics han venut el territori, són ells els que han de fer front a les conseqüències de la seua gestió, què d'altra banda els ha donat molts beneficis a nivell personal

Destrucció del territori i del futur. La massificació eòlica s'ha venut com la única possibilitat de futur per a la Terra Alta. En realitat l'està hipotecant i és una trava per al seu desenvolupament, destrueix el paisatge i el territori.

Des de Jóvens de les Terres de l'Ebre exigim la immediata paralització de les obres i el dret a decidir sense coaccions sobre el futur de la Terra Alta.

Aturem la massificació eòlica,
volem futur als nostres pobles!

Jóvens de les Terres de l'Ebre

Barcelona, 4 de desembre de 2008

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv