Insubmís a la bancaInsubmís a la banca - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Descarrega
23:59
Insubmís a la banca


Durant més de dos anys, l'activista català Enric Duran ha obtingut préstecs per un total de 492.000€ de 39 entitats bancàries i ha destinat els diners, segons diu, als moviments socials que miren de construir alternatives. La qüestió és que ha anunciat públicament que no pensa tornar els diners i defineix la seva acció com un acte d'insubmissió a la banca, com una nova forma de desobediència civil.

Aquest documental proposa una reflexió sobre la seva acció on el propi Enric Duran hi participa amb una auto-entrevista que ha enviat als autors.

Comentari dels autors:

Amb 'Insubmís a la banca' hem volgut acostar-nos a l'Enric Duran -dins les possibilitats que la situació legal del nostre protagonista ens han permès- per desxifrar els seus motius, contextualitzar l'acció i conèixer la seva opinió envers el món que ens envolta. I sobretot fer-ho abans que es dilueixi en la nostre societat de l'espectacle on ens toca viure.

Ja fa bastants anys que coneixíem l'Enric Duran. Apropar-se als moviments socials a Catalunya significava trobar-se'l tard o d'hora, treballant de manera infatigable. El 17 de setembre de 2008 va aparèixer una nova publicació gratuïta amb continguts alternatius: 'Crisi'. El més sorprenent és que a les pàgines centrals, l'Enric Duran va fer pública una acció de desobediència a la banca que ningú no hauria imaginat, un acció directa que ens fa pensar tant en Thoreau, com en les expropiacions dels anarquistes del passat fusionades amb tècniques, valors i mitjans del segle XXI. Ens vam quedar bocabadats.

Elisenda Trilla
M. Martí Freixas

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv