Els oXcars 2008, la pel·lícula (cast)Els oXcars 2008, la pel·lícula (cast) - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
1:07:34
Els oXcars 2008, la pel·lícula (cast)


La nit del 28 d'octubre de 2008 es va celebrar a la Sala Apolo de Barcelona la gala d'entrega dels Premis Oxcars, una iniciativa de la fundació eXgae (entitat que promou una gestió alternativa dels drets d'autor i defensa la lliure circulació del coneixement) i de la Sala Conservas, que gestiona Simona Levi. Tot i que en gala es volien prescindir de consignes i lemes, molts dels discursos pronunciats pels premiats van criticar les pràctiques estructurals de la industria cultural. Especialment freqüents foren els retrets en contra de la SGAE i les seves polítiques de gestió. Entre el nombrosos premiats va destacar Pablo Soto, guardonat amb el Premi Galileo Galilei, que va rebre una sentida ovació. Soto encara als tribunals una demanda interposada per la societat de gestió Musicae per valor de 13 milions d'euros a conseqüència d'haver creat la xarxa Manolito P2P, un sistema per intercanviar arxius digitals que no entrega la identificació dels usuaris.

L'ànima de l'Antic Teatre, Semolina Tòmic, va criticar, amb el Consell de les Arts en el punt de mira, que siguin els polítics els que reparteixen les subvencions públiques marginant determinats sectors. ‘Nosaltres també paguem impostos' va declarar l'artista al diari El Punt. Un dels moments àlgids de la gala va ser la intervenció del polèmic Leo Bassi, premi Demanda Seguro, que entre mig de la seva performance va recordar que la lluita per la lliure circulació de la cultura ja existia al segle XVI quan els bufons es queixaven de la figura del representant.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv