[Sevilla] Desallotjament CSOA Fábrica de Sombreros[Sevilla] Desallotjament CSOA Fábrica de Sombreros - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
12:53
[Sevilla] Desallotjament CSOA Fábrica de Sombreros


El passat dimarts 2 de juny la policia va desallotjar l'espai ocupat "La Fábrica de Sombreros" de Sevilla. Durant el desallotjament i les mobilitzacions posteriors un company del projecte Indymedia Estrecho va ser colpejat i lesionat i el material gràfic que havia enregistrat va ser destruït. Els companys sevillans han convocat una manifestació pel proper 19 de juny contra la repressió i pels espais socials. Us reproduïm el comunicat dels companys d'Indymedia Estrecho contra l'agressió patida per un dels seus membres i també un vídeo sobre el desallotjament de "La Fábrica de Sombreros".

Comunicat d'Indymedia Estrecho davant l'agressió policial contra un dels nostres periodistes.

El vespre del passat dimarts 2 de Juny, periodistes d'Indymedia Estrecho cobrien la manifestació que es celebrava al centre de la ciutat contra el desallotjament de La Fábrica de Sombreros, que havia començat el matí del mateix dia.

En el marc d'aquestes mobilitzacions, sobre les 20 hores, una part de la manifestació va decidir fer acte de presència a un acte de l'Oficina de l'Àrea de Rehabilitació Concertada del Casc Nord, a la qual l'assemblea de gestió de la Fábrica de Sombreros acusa directament, juntament amb d'altres entitats públiques, de l'incompliment de les promeses d'expropiació i rehabilitació d'aquest edifici que aquestes entitats, promeses mantingudes des de fa anys.

Quan, després de tot just una interrupció de diversos minuts, aquest bloc sortia pacíficament del recinte pel seu propi peu, com es veu a part del material enregistrat que estem recopilant i que aviat estarà penjat al nostre portal web, el cinturó d'agents de les Unitats d'Intervenció Policial que acordonava la manifestació va decidir carregar violenta i desproporcionadament contra la mateixa, incloent a veïns d'avançada edat que simpatitzaven amb l'espai o mares amb els seus fills petits.

Un company d'Indymedia Estrecho va ser agredit en aquesta càrrega policial. Va ser colpejat repetidament a les mans amb la finalitat de que deixés la seva càmera de fotos, mentre un altre li copejava l'esquena. El resultat van ser lesions i la destrucció completa de la seva càmera de fotos amb la qual feia el reportatge d'aquesta mobilització.

Aquesta agressió i la manera com es va produir, l'únic objectiu de la qual era la destrucció del material gràfic del company, demostra clarament la censura fèrria de la policia, arribant a ser capaços de colpejar repetidament a persones que serveixen de testimonis a l'opinió pública i a la ciutadania d'allò que passa a la nostra ciutat.

Davant d'aquests fets l'assemblea d'Indymedia Estrecho vol denunciar públicament aquesta agressió a la premsa per part de la policia i volem afegir que ni aquesta agressió, ni els centenars que hem sofert arreu, ni les que vindran, faran que baixem la nostra guàrdia i les nostres ganes d'informar de forma independent als mass mèdia sobre els moviments socials i obrers de tot el món i de les nostres ciutats i barris.

Assemblea d'Indymedia Estrecho

Indymedia és un projecte autònom creat l'any 1999 a Seattle, en el marc del moviment antiglobalització, per tal d'oferir una alternativa de comunicació als grans mass-mèdia. Des de 2002 Indymedia Estrecho ofereix a la nostra ciutat una de les cobertures més importants de tot l'Estat espanyol i del territori geopolític de l'Estret.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv