Testimoni d'una víctima de violència de gènereTestimoni d'una víctima de violència de gènere - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Descarrega
03:15
Testimoni d'una víctima de violència de gènere


Us escric per compartir amb tu el testimoni d'una dona valenta. El seu nom és Ascensió Anguita i la seva història és la d'una dona que, nou anys després de sobreviure a l'intent d'assassinat per part del seu ex-marit, segueix lluitant per obtenir ajuda i protecció per a ella i totes les dones i nenes en la seva situació.

El novembre de 2000, després de diversos anys d'amenaces, el llavors marit de Ascensió la va agredir brutalment a la porta de casa seva.

Ella va sobreviure gràcies a la intervenció d'altres persones. Ell va ser condemnat a 15 anys de presó i a pagar una indemnització per les lesions, les seqüeles i el dany moral.

A dia d'avui, Ascensió no ha cobrat ni un cèntim de la indemnització. Ella i les seves dues filles reben una pensió per incapacitat de gairebé 400 euros i viuen amb por les sortides de l'agressor de presó amb permís. I això passa sis dies tots els mesos, en els que viu amagada patint absoluta indefensió.

Malauradament, el cas de Ascensió no és únic a l'Estat espanyol. Són moltes les dones i nenes, incloses les víctimes de tracta, que pateixen violència de gènere a mans d'altres persones entre les quals es troben parelles, ex-parelles, agents de l'estat i particulars. Moltes les víctimes que, després de l'agressió, no reben protecció ni reparació.

Actua! Firma ara i exigeix al Govern que es comprometi a acabar de forma integral amb totes les formes de violència cap a dones i nenes.

Moltes gràcies pel teu compromís.

Una abraçada

Esteban Beltrán
Director Amnistia Internacional Secció Espanyola

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv