Gerard AbsolucióGerard Absolució - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
03:59
Gerard Absolució


Lleida. Com cada any, el passat 11 de setembre del 2008, nombrosos lleidatans i entitats feien les seves ofrenes florals al Roser. Tot va fer-se amb normalitat fins que la comitiva del PSC va entrar dins l'edifici històric i, en aquest moment un mosso desquadra va encarar-se al Gerard amb cops, puntades, amenaces i intents d'ofec adduint que el jove volia agredir la comitiva (malgrat que el regidor que la presidia ha negat aquest suposat intent d'agressió). Posteriorment, la policia autonòmica va carregar contra la resta de persones. El jove en tot moment va seguir mantenint a les mans un cartell on s'hi podia llegir "Salvem el Roser, No al Parador" tal com s'ha vist en el recull de material gràfic de tots els mitjans. Però el mosso agressor va esclafar el jove contra el terra i el va detenir. Ara els Mossos intenten justificar aquesta detenció acusant-lo de doble atemptat a l'autoritat, acusació que pot comportar de 2 a 6 anys de presó. L'Assemblea de Joves de Lleida, entitat de la qual forma part el jove, ha denunciat el mosso agressor per detenció il·legal, coaccions i lesions.

Vuit mesos més tard, sis joves més van ser acusats pels mossos d'un delicte d'injúries (que pot comportar fins a 14 mesos de presó) per denunciar els fets. Aquesta denúncia, a més, ha anat acompanyada d'una àmplia investigació a l'Assemblea de Joves, d'on s'han buscat dades internes de l'entitat, els telèfons personals dels joves o el recull de desenes de fotografies de cartells de denúncia penjats arreu de la ciutat.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv