Obrint l'esquerdaObrint l'esquerda - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
30:49
Obrint l'esquerda


Un reportatge que aprofundeix en les crisis sistèmiques que a dia d'avui patim als Països Catalans, a base d'entrevistes amb diferents persones provinents de diferents moviments socials i anticapitalistes. Un reportatge on es plantegen alternatives per començar a capgirar l'ordre establert i lluitar, des de tots els fronts, per un món socialment just. Perquè quan el capitalisme fa fallida, cal obrir l'esquerda.

Un vídeo de Maulets, el
jovent independentista revolucionari


Crisi. Quina crisi? Què està en crisi? I més important encara, qui pateix la crisi?

Cada dia les pantalles planes ens bombardegen amb titulars impactants sobre la borsa, els ERO's, l'atur, l'Euríbor, la fam, la inflació, la corrupció. Però, què en treiem de tota aquesta sobreinformació?

Els mitjans de comunicació de masses, controlats pels poders fàctics, tenen com a principal premissa augmentar l'audiència. Per això mai no qüestionen les bases del sistema actual ni reflecteixen la nostra misèria més enllà de l'espectacle.

Les nostres vides ja estaven en crisi, immerses en una precarietat que sostenia el creixement econòmic i els beneficis astronòmics d'una minoria.

Nosaltres, les joves, les principals afectades per aquesta crisi, hem de ser la llavor del canvi possible i necessari. Un canvi d'arrel. Un canvi de sistema.

Cal plantejar alternatives que esquerdin el pensament únic,
cal no oblidar el llegat de lluita i resistència dels pobles del món,
cal qüestionar-se el que ens han dit que era inqüestionable,
cal obrir espais de solidaritat i rebel·lia per dibuixar nous horitzons.

Maulets
Maulets.TV

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv