Pepe Sales: pobres, pobresPepe Sales: pobres, pobres - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
1:16:03
Pepe Sales: pobres, pobres


Pepe Sales: pobres, pobres

Albert Pla i Lulú Martorell (Catalunya, 2007 - 75 minuts)

Una coproducció de Televisió de Catalunya amb Alguienvoló i Televisión Española.
Un retrat documental sobre la vida i l'obra de Pepe Sales (Barcelona 1954 - Vallclarà 1994). En especial, la més desconeguda i audiovisual.

Poeta, pintor, músic i maleït, català, membre radical d'una generació d'esperits oberts que va ser fulminada abans d'hora per la sida, les drogues o la repressió social i sexual, ara ja tant se val. La oficialitat va passar d'ell tant com ell va passar de la oficialitat. Però 10 anys després de la seva prematura mort, l'obra de Pepe Sales està trobant el seu públic i el seu lloc entre els creadors catalans (http://www.pepesales.org)

El 2004, el seu recull de poemes, "50 cançons d'amor i droga", ja ha donat peu a dos treballs diferents. "Cançons d'amor i droga", espectacle i CD d'Albert Pla i "Bloc de Lírica Dura/Homenatge a Pepe Sales", de Víctor Bocanegra. En tots dos casos, la crítica ha destacat la força dels poemes i ha reclamat el reconeixement públic de l'autor que els va escriure. Paral.lelament, Edicions 62 està a punt d'editar-lo definitivament en una col·lecció de poesia catalana.

Una faceta important de la seva obra és, precisament, la seva obra audiovisual: els vídeos (molts inèdits o poc coneguts) que va realitzar unint la seva pintura, amb imatges, música i naturalment, amb les seves pròpies paraules.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv