Homenatge als tancatsHomenatge als tancats - SantsTV
 Art 
Publica a Diaspora Descarrega
02:20
Homenatge als tancats


Del passat dijous: "Va ser quasi ahir, però sembla que ningú no s'en recorda. Un dia com avui de l'any passat la policia treia a la força, de matinada, a la cinquentena d'estudiants que estaven tancats al rectorat de la Universitat de Barcelona, a la plaça Universitat, en protesta contra el Pla de Bolonya. L'actuacíó de la policia, responent a ordres del mateix Rector, a molts ens va recordar les incursions dels grisos a aquell mateix recinte en el temps de la dictadura. És difícil no imaginar que l'espera de les autoritats abans d'ordenar l'expulsió violenta dels estudiants estava responent a la voluntat de no generar unes imatges que inevitablement evocarien les pròpies d'una època presumptament superada.
Avui, un any després, més de cent persones es troben processades i pendents de judici per aquells fets i pels que es produïren després als carrers de Barcelona, on una manifestació de protesta va ser dissolta de forma inexplicablement dura pels mossos d'esquadra.
Com sigui que ningú sembla voler recordar uns esdeveniments les conseqüències dels quals són plenament vigents, em permeto tornar a penjar un muntatge que vaig fer en homenatge als nois i noies tancats, un bon grapat d'ells alumnes meus.
Després, als professors que ens vam posar al costat dels estudiants se'ns van retreure moltes coses. Una d'elles era que érem persones que no havien demostrat la necessària maduració que ens permetes deixar endarrere les nostres conviccions de quan eren joves. Dura crítica, certament, sobre tot perquè era veritat. A diferència d'aquells que ens ho deien, nosaltres no hem madurat, si més no com ells. Per sort." Manuel Delgado

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv