Acampasants 2010Acampasants 2010 - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
12:26
Acampasants 2010


Darrerament hem sentit a parlar molt de la crisi, sembla que estem vivint moments difícils.

Diuen els "experts" que és una crisi econòmica, una crisi social, diuen que tot plegat és degut a una crisi de valors.

És precisament en aquests moments quan es fa més evident la utilitat i la necessitat de dur a terme la tasca que realitzem les entitats educatives del barri, més encara quan es fa des de la gratuïtat i des d'un compromís i una vocació voluntària i de servei.

Creiem en un món millor, en una ciutat més justa, en un barri més proper i compromès. Un barri més implicat en el veïnat, en la convivència, en el respecte per l'entorn i les persones, en la tolerància i en la inclusió. Ho creiem i treballem per aconseguir-ho. De forma organitzada, participativa i democràtica.

Sovint lluitant contra alguns tòpics, com ara que la joventut no s'implica, o contra la desgana o el desànim davant tantes injustícies o situacions complicades, o contra uns models socials o econòmics que no promouen els valors pels quals eduquem.

El nostre model educatiu complementa l'escola, treballant en el temps que els infants i joves dediquen al seu lleure promovent les seves motivacions i els seus interessos de forma altruista, solidària i constructiva.

Treballem amb les famílies, implicant-les en l'educació dels seus fills i filles, oferint un espai de cohesió i de trobada.

Treballem per un esperit crític de les persones, un inconformisme constructiu que generi propostes per millorar.

Per això :

Reivindiquem el paper dels i les joves, i sobretot dels joves educadors i educadores i les entitats educatives on dediquen hores i hores, en la definició del món de demà i la dels infants en la construcció d'un demà passat encara millor.

Reivindiquem el paper de l'educació com a motor de cohesió i construcció social. Defensem el paper de l'educació en valors, de l'escola de participació que esdevé cada entitat, cada agrupament escolta i cada esplai.

Reivindiquem el reconeixement social i el suport de les institucions públiques i privades de la tasca que duem a terme, sovint oblidada o menystinguda.

Reivindiquem que es tinguin en compte les entitats educatives en la gestió i ús dels espais públics i també el nostre paper en la construcció d'un discurs sobre l'educació.

És per tot això i més que ara i aquí, celebrem una diada festiva per la transformació del nostre món, que d'aquí uns anys, tirarà endavant amb l'energia i les idees del que ara són els nostres infants i joves.

Visca l'AcampaSants 2010!!!

Esplais i Caus de Sants

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv