Vells Contes...Nous Finals (Cas)Vells Contes...Nous Finals (Cas) - SantsTV
 Infantil 
Publica a Diaspora Web
02:05
Vells Contes...Nous Finals (Cas)


El masclisme consisteix en una forta discriminació cap a la dona en considerar inferior.
La posiciona en una condició servil on el seu cansament, disconformitat, dignitat i autoestima no tenen consideració
Això es veu reforçat per la presència transversal del "Masclisme Invisible" que afecta la nostra societat occidental a causa de la forta influència dels valors patriarcals en l'educació, els usos socials, els costums... Nosaltres podem tenir un paper importantíssim per a l'eradicació d'aquest problema.
L'educació, tant formal com no formal, és un instrument únic per a la transmissió de valors des de la infància i pot ser utilitzada com un mitjà de transformació social que ens ajudi a procurar una societat més lliure, democràtica i respectuosa amb la diferència que sàpiga conjugar la igualtat en la diversitat.
Aquesta Campanya "Vells Contes Nous Finals" està destinat a trencar esquemes en la història, i que millor que a través dels vells i tradicionals contes. És a dir un canvi del relat, on s'ha modificat el final tradicional, aplicat l'enfocament d'equitat de gènere i no-discriminació. Exemple d'això és el acostumat final de la Bella Dorment, que un cop desperta, gràcies al príncep encantat, i per mitjà d'un romàntic petó, ella decideix viure feliç i per sempre amb ell. En aquesta instància s'ha canviat el final i la princesa, no decideix casar-se amb el príncep i prefereix estudiar per trobar la cura als encanteris malignes que la van fer dormir i perdre temps. Igualtat d'oportunitats entre nenes i nens.
La Directora Regional de Sernam (El Servei Nacional de la Dona és un servei públic xilè), en la presentació de la campanya va afirmar "a més d'aquesta història, es donaran a conèixer altres contes breus, la història de la Ventafocs, en una versió lliure. Clàssic que deixa en manifest i en el col.lectiu de les persones, que totes i tots, sempre escoltem històries, com la de la Bella Dorment, que donen lloc a una imatge que fa referència a la princesa esperant ser despertada, tenint com a únic destí ser casada. La idea és que les nenes i nens coneguin altres finals, comptar un altre conte, una altra història, una d'igualtat, d'equitat, on la Bella Dorment pot tenir altres opcions "plantejar.

EL MÓN NO NECESSITA MÉS MASCLES, EDUCA A TEUS FILLS COM PERSONES.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv