El segón desembarcament. Multinacionals espanyoles a Amèrica Llatina (Cas)El segón desembarcament. Multinacionals espanyoles a Amèrica Llatina (Cas) - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
41:01
El segón desembarcament. Multinacionals espanyoles a Amèrica Llatina (Cas)


Cinc-cents anys després de la Conquesta d'Amèrica, les empreses multinacionals espanyoles, amb el suport de la diplomàcia, dels organismes financers internacionals i dels mitjans de comunicació, es fan amb els sectors clau de les economies d'Amèrica Llatina.

És el segon desembarcament. Modernització, generació d'ocupació, disminució de la pobresa ... van ser només mites. El saldo en forma d'impactes de tot tipus no pot ser més negatiu: danys mediambientals, desplaçaments de població, carestia i deficiències dels serveis públics privatitzats, deteriorament dels drets laborals, violacions dels drets humans i, en general, saqueig econòmic i dels recursos naturals.

Davant d'això, avui, una amplíssima xarxa d'organitzacions socials del Sud i del Nord coordinen les seves lluites i resistències.

Un vídeo de: Observatorio de Multinacionales en América Latina (OMAL) i Paz con Dignitat.
Guió, realització i producció: José Manzaneda.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv