Maquis a Catalunya - 1 - Inici del maquisMaquis a Catalunya - 1 - Inici del maquis - SantsTV
 Història 
Publica a Diaspora
25:15
Maquis a Catalunya - 1 - Inici del maquis


L'1 abril 1939 acabava la guerra amb el triomf de les forces franquistes. Poques setmanes abans, prop de mig milió de catalans havien iniciat el camí de l'exili cap a França.

Tot i això, molts catalans, no es consideraven derrotats. Alguns van optar per seguir lluitant en la resistència francesa contra l'ocupació nazi, i altres es van infiltrar, Pirineu baix, per connectar amb el maquis català, rural i urbà, que comença a actuar a partir del mateix 1939.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv