Maquis a Catalunya - 3 - Plenitud i desfetaMaquis a Catalunya - 3 - Plenitud i desfeta - SantsTV
 Història 
Publica a Diaspora
24:52
Maquis a Catalunya - 3 - Plenitud i desfeta


L'any 1945 amb el final de la 2n Guerra Mundial, l'esperança d'una intervenció aliada va provocar una eufòria de mobilització obrera que es va traduir en una reorganització de nombrosos partits i grups antifranquistes, i també en l'aparició d'una potent guerrilla catalana. A Barcelona freqüentaven els atemptats a fàbriques i indústries.

Una de les accions més espectaculars i comentades en l'època va ser la col.locació de banderes catalanes en llocs públics i visibles per a tothom. La primera va ser hissada a Solsona, el 43, en el Sant Crist del Seminari. A la Diada Nacional de Catalunya del 45 va aparèixer una bandera catalana de grans dimensions a dalt del transbordador aeri davant del govern militar (Barcelona). Va ser lliscant per mitjà de dos politges deixades anar per sobre del cable. A l'any següent per Sant Jordi (23 abril) una immensa bandera catalana es va desplegar en les torres de la Sagrada Família. Qui estava darrere d'aquests actes d'afirmació nacionalista?

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv