Maquis a Catalunya - 5 - Josep Lluis FaceríasMaquis a Catalunya - 5 - Josep Lluis Facerías - SantsTV
 Història 
Publica a Diaspora
23:56
Maquis a Catalunya - 5 - Josep Lluis Facerías


José Luis Facerias, conegut més per "Face" o per «Petronio" pels seus amics i companys més íntims, fou, juntament amb Quico Sabater, un dels exponents màxims de la guerrilla urbana en Catalunya, dels anys quaranta i cinquanta.

Cap de guerrilla, era físicament un home ben plantat, elegant, un veritable "Dandy".

Intrèpid home d'acció, va destacar per la seva excepcional talent lucidesa, arribant a ésser un dels organitzadors més capaços amb que va comptar el maquis urbà llibertari de l'època. Molt aviat va ocupar càrrecs de responsabilitat, dins el clandestí moviment llibertari català.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv