Maquis a Catalunya - 7 - Ramón Vila Maquis a Catalunya - 7 - Ramón Vila
 Història 
Publica a Diaspora
26:26
Maquis a Catalunya - 7 - Ramón Vila "Caracremada"


Ramón Vila Capdevila, també conegut com "Passos Llargs", "Caracremada" i per "Capità Raymond "en la resistència francesa, va ser un dels més destacats guerrillers del maquis català.

D'un valor i coratge personal extraordinari no va tolerar mai al feixisme, al que va combatre fins a la mort.

L'altre cap guerriller del Berguedà, Marcel·lí Massana, deia d'ell: "En Ramon va ser, sens dubte, el millor de nosaltres".

Era un home alt, amb una gran força física. De cos ample, i de semblant enèrgic, ulls vius, front ample amb un aire entre selvàtic i tímid. Era senzill i modest, amb gran agilitat.

Nascut en el petit poble de Peguera, al Berguedà, el 1908, li petit li deien "En Maroto" que era el nom de la masia on vivia.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv