La pressió popular atura un desnonament a la Bisbal del PenedèsLa pressió popular atura un desnonament a la Bisbal del Penedès - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
3:01
La pressió popular atura un desnonament a la Bisbal del Penedès


La pressió popular va frenar dimecres el desnonament d'un veí de la Bisbal del Penedès que no pot pagar l'hipoteca que té amb Caixa Tarragona. Luis Martí i el seu fill, van rebre el suport d'unes quaranta persones, entre residents de la urbanització Can Gordei (on té el seu habitatge) i de membres de Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. El desallotjament estava previst que es fes a les deu del matí, quan es van personar al domicili una secretària judicial i la procuradora de l'entitat Caixa Tarragona que s'ha de quedar l'habitatge, acompanyades per dues dotacions dels Mossos d'Esquadra, les quals tenien la intenció d'entregar a Martí l'ordre que l'obligava a abandonar la propietat.

La pressió de les persones concentrades, que havien expressat la seva voluntat de no moure's de la casa de Martí, va fer que finalment l'ordre de desnonament no s'executes. La secretària judicial ha dictat una nova ordre per d'aquí un mes, el proper dia 3 de desembre. Ada Calau, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, es mostrava satisfeta per la ‘victòria parcial' aconseguida i animava a tothom a seguir alerta per la propera data. ‘Si la gent s'uneix es poden aturar injustícies com aquesta' sentenciava Calau.

Luis Martí de 52 anys, separat i amb un fill de 9 anys, no pot fer front a una hipoteca de 100.000€ que va contraure amb la Caixa Tarragona. L'home es troba actualment a l'atur després d'haver tancat un petit negoci de taller mecànic per falta de feina. Martí assegura que ha intentat parlar amb l'entitat perquè revisin l'hipoteca i es mostra disposat a pagar una mensualitat dins de les seves possibilitats. Caixa Tarragona s'ha negat a negociar la revisió d'aquesta hipoteca.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv