[Grècia] Milers de manifestants marxen per Atenes en l'aniversari de la revolta estudiantil de 1973[Grècia] Milers de manifestants marxen per Atenes en l'aniversari de la revolta estudiantil de 1973 - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
0:53
[Grècia] Milers de manifestants marxen per Atenes en l'aniversari de la revolta estudiantil de 1973


Aproximadament 50 000 persones es van manifestar el dia 17 a Atenes per commemorar el trentè aniversari de la revolta estudiantil que va enderrocar a la junta militar el 1973. La protesta anual va ser un dels majors en els últims anys.

Lluitaven informar ferotge entre els manifestants i la policia grega, sobretot al final de la protesta. Almenys 50 persones van ser detingudes.

Més de 7.000 agents de policia en els punts clau a Atenes per "veure" les protestes, inclosos els helicòpters.

Com en gairebé tots els anys, les botigues estaven tancades i el trànsit es va aturar a la capital, mentre que la marxa, encapçalada per una pancarta de la politècnica tacades de sang, va caminar per la ciutat per arribar a l'Ambaixada dels EUA (que va recolzar la dictadura militar grega de 1967-1974).

En davant de l'ambaixada a la policia grega es va enfrontar amb els manifestants. Els agents van utilitzar gasos lacrimògens per dispersar els manifestants, que van respondre amb pedres, ampolles i altres objectes.

Ni les fortes pluges ha allunyat a les persones que van corejar consignes més rellevància a la crisi del deute actual a Grècia, com "Sense el FMI, sense la UE, tenim el nostre propi destí", "No pagarem la vostra crisi", "Contra l'austeritat i la submissió" "Ells volen declarar la guerra, hem de lluitar."

"L'aniversari d'aquest any ha de ser la catapulta per més esdeveniments per enviar un fort missatge a tots ells - la UE, el FMI i el govern grec - un poderós missatge perquè puguem extreure les mesures i fer complir els nostres drets a una millor vida ", va dir un estudiant.

"Estem aquí per honrar a l'agitació històrica, sinó també per protestar contra la UE i el FMI i les dures condicions", va dir un altre manifestant. "Estem cansats d'aquest govern."

Durant el dia moltes persones van dipositar flors a les portes de la Universitat Politècnica d'Atenes, en el moment va bolcar pels tancs enviats a posar fi a la desobediència dels estudiants.

A Tessalònica, més de 15 000 persones van participar en una altra protesta. També hi ha hagut enfrontaments. Altres ciutats gregues també va veure les protestes, com ara Patras, Serres, Volos, Xanthi, Heràclit, Komotini, entre altres.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv