[Saragossa] Desallotjament de [Saragossa] Desallotjament de
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
8:18
[Saragossa] Desallotjament de "okupas" en el barri de Torrero


A les cinc i quart de la matinada, un desplegament policial desmesurat i brutal ha començat el desallotjament del CSO Kike Mur a l'antiga presó de Torrero a Saragossa.

Unes onze dotacions d'antiavalots, desenes de policies "secretes" i la policia local de Saragossa col·laborant amb el tall dels carrers s'han coordinat per desallotjar l'espai amb contundència. Segons informacions de primera mà, no consta que hi hagués ordre de desallotjament.

En aquests moments, onze persones es trobaven a l'interior del Centre Social i s'han enfilat per l'interior de la presó fins a la teulada. La policia ha tret a les últimes persones que han resistit fins passades les deu del matí.

Mentre, al llarg del matí una vintena de persones han tractat de concentrar-se en l'exterior de la presó, on la policia s'ha encarregat de dissoldre'ls amb càrregues i cops. Un jove veí de Torrero ha estat ferit amb una bretxa en un ull i es troba en aquests moments a l'hospital. Un altre jove ha estat detingut, sense que se sàpiga de què se l'acusa.

L'Assemblea d'Okupes de Saragossa, que començava avui mateix unes interessants Jornades Llibertàries, han anunciat a Aragó Info que totes les activitats es traslladen al local de l'Associació de Veïns de Venècia-Montes de Torrero, al carrer Granada 43. Cal recordar les activitats previstes: http://okupa.noblezabaturra.org/jornadas-anticarcelarias/ i animem a que assistiu.

Uns operaris han tapiant les entrades i accessos a la presó de Torrero, de manera que tracten de posar punt i final a la recuperació d'un espai abandonat, que per ara ho seguirà sent, ja que no hi ha un projecte concret per donar-li un ús social.

Des del barri de Torrero han convocat a una concentració divendres 21 a les 9:00 hores del matí a la porta dels Jutjats de Guàrdia, al carrer Prudenci s / n (darrere de la plaça del Pilar) en protesta per la detenció del veí del barri de Torrero aquest mateix matí en el brutal i violent desallotjament per part de la Policia Nacional del CSO Kike Mur.

Recordar que el veí de Torrero encara segueix detingut i que ha a passar la nit en dependències policials. A això cal afegir les més de 20 persones ferides per la violenta actuació policial en el desallotjament del CSO Kike Mur, ahir dijous al matí.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv