La doctrina del shock (VOSCas)La doctrina del shock (VOSCas) - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
1:18:38
La doctrina del shock (VOSCas)


Basada en el llibre de Naomi Klein 'La doctrina del shock: el auge del capitalismo del desastre', aquesta pel·lícula tracta de l'auge de l'anomenat capitalisme del desastre que insta als governs a aprofitar èpoques de crisis econòmiques, desastres naturals, guerres i epidèmies per a saquejar interessos públics i portar a terme tot tipus de reformes per a afavorir el mercat lliure. Mesures que només han aconseguit instaurar-se a través de la força, la por i la repressió.

Repassa els orígens d'aquest capitalisme salvatge en les teories del Premi Nobel d'Economia Milton Friedman i la seva posterior posada en funcionament en tot el món, des de les dictadures a Xile o Argentina dels 70, a la Gran Bretanya de Margaret Tatcher, la Rússia de Yeltsin o les actuals invasions a Afganistan o L'Iraq.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv