Ni tiranies, ni ocupacions Ni tiranies, ni ocupacions  - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
0:25
Ni tiranies, ni ocupacions


Protesten a Barcelona 400 sota el lema 'Ni tiranies ni ocupacions'
ACN
Amb el lema 'Ni tiranies ni ocupacions. Solidaritat amb els pobles en lluita africans', unes 400 persones s'han manifestat aquest diumenge a Barcelona contra la intervenció militar aliada a Líbia i a favor de les revoltes al món àrab. El portaveu de la plataforma Aturem la guerra, Pere Ortega, ha defensat que 'la manera de protegir a la població no és amb la intervenció militar. El conflicte libi l'han de resoldre els libis, amb pressió internacional i amb boicot'. L'atac aliat ha fet que diverses associacions s'hagin acabat afegint a la convocatòria, com ara Associació de dones per l'Afganistan, Comunitat Afganesa, PauARA isempre i Rumb a Gaza.

Unes 400 persones han desfilat aquest diumenge pels carrers del centre de Barcelona en solidaritat amb les revoltes al món àrab. Tot i que la concentració va ser convocada abans de l'intervenció militar contra el règim de Gaddafi d'aquest dissabte, les crítiques a la actuació aliada a Libia ha estat la consigna més repetida. 'El conflicte dels libis l'han de resoldre els libis amb una pressió política i diplomàtica internacional' ha declarat Pere Ortega, portaveu de la plataforma Aturem la guerra. 'Rebutgem una intervenció militar, perquè en el passat no han servit per a res' ha afegit, referint-se a les accions dutes a terme en països com ara l'Iraq i l'Afganistan. Ortega ha defensat que encara hi havia altres solucions pel conflicte i que Occident hauria hagut de reconèixer l'oposició líbia a temps, recolzar-la i 'fer un boicot extrem al règim de Gaddafi, obligar-lo a sortir del govern'.

Els darrers esdeveniments als països àrabs han fet que gairebé mig miler de persones s'hagin concentrat al Passeig de Gràcia per criticar els crims comesos pel règim de Gaddafi i l'intervencionisme militar occidental, així com per mostrar la seva solidaritat amb les revoltes a la resta de països àrabs com ara Tunísia, Egipte, Iemen i Bahrein. 'Aquesta manifestació ha estat convocada en solidaritat amb tota aquesta gent que demanen democràcia' ha declarat l'activista d'Aturem la guerra.

Diverses associacions, com ara Comunitat Afganesa, PauARA isempre i Rumb a Gaza, s'han anat adherint a la convocatòria de concentració i al manifest proposat inicialment per la plataforma Aturem la guerra. Especialment desprès de l'atac aliat al règim libi d'aquest dissabte. Entre crits de 'Revolució sí, intervenció no' i 'No més sang per petroli', la manifestació ha continuat per Ronda de Sant Pere i Via Laietana, fins arribar a la Plaça de Sant Jaume.

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv