Acampada i desallotjament de la Plataforma d'Entitats Juvenils de GràciaAcampada i desallotjament de la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
13:11
Acampada i desallotjament de la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia


Després de més de tres anys de lluita a favor de l'autogestió del Casal de Joves de Gràcia La Fontana, la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG) s'ha plantat davant la seu del Districte per protestar contra el procés de privatització de l'equipament. Aquest dilluns al voltant de les set de la tarda, el jovent gracienc ha entregat al Districte 2900 signatures de suport al Projecte de gestió veïnal del Casal -que van donar a conèixer en un acte obert al barri el passat més de novembre- juntament amb una carta exigint al govern municipal la fi del procés de privatització i l'obertura d'un espai de negociació amb possibilitats reals de diàleg que dugui a una gestió de l'equipament per part de les diferents entitats del teixit associatiu del barri. A continuació, els joves han acampat a la plaça de la Vila –davant de la seu del Districte- amb l'objectiu de donar a conèixer el conflicte i esperant l'obertura d'aquest gest negociador entre totes les parts implicades.

Les entitats de la Plataforma –formada per set agrupaments escoltes i esplais del barri, l'Assemblea de Joves i l'Ateneu Popular de Vallcarca- han anunciat que l'acampada durarà fins dijous al vespre i finalitzarà amb un acte de cloenda i la lectura d'un manifest. Durant aquestes quatre jornades, la Plataforma donarà a conèixer la seva proposta i realitzarà diferents activitats obertes a tot el barri, amb xerrades, activitats de lleure per a nens i nenes i dinars populars. Les diferents comunitats de veïns de la Plaça de la Vila han estat informades de l'acampada i de les diferents activitats que hi tindran lloc, en un gest que evidencia la voluntat dels joves de la Plataforma de compartir amb tot el barri aquest espai de reivindicació. A la carta adreçada als veïns, la Plataforma també es compromet a causar el mínim de molèsties possibles.

El Projecte de gestió veïnal proposat per la Plataforma ha estat avalat per diverses entitats històriques a la Vila -com els Lluïsos de Gràcia, el Club Excursionista de Gràcia o el Centre Artesà Tradicionarius- que donen suport al compromís de les nou entitats juvenils. La gestió proposada per la Plataforma s'acull al model de gestió cívica, ciutadana o veïnal que l'Ajuntament de Barcelona preveu com a possible via de gestió d'equipaments públics, i que té lloc als casals de joves de Roquetes, la Prosperitat i la Guineueta, l'Ateneu Popular de Nou barris o la Casa Orlandai de Sarrià. Coneixedor del potencial de l'associacionsime gracienc i de la reivindicació històrica –de més de 15 anys- d'un Casal de Joves al barri, el Districte de Gràcia gira l'esquena a les reivindicacions i ha optat per cedir els 440.000€ previstos per La Fontana a una empresa privada. L'Ajuntament va obrir a finals de desembre un concurs de dinamització del Casal amb uns criteris econòmics pensats per l'empresa i prohibitius per a qualsevol entitat juvenil, que va guanyar l'empresa Iniciatives i Programes SL, amb seu a Viladecans.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv