[ZRG] Banquers culpables de la crisi[ZRG] Banquers culpables de la crisi - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
5:01
[ZRG] Banquers culpables de la crisi


Dijous 7 abril, Ritmes de Resistència Saragossa va realitzar una acció directa no violenta a la seu central de Ibercaja per denunciar la responsabilitat del sector financer en la crisi.

Unes 45 persones van prendre part en l'acció que es pot veure a l'enllaç adjunt a la notícia i que va comptar amb el següent comunicat:

La crisi no l'hem causat nosaltres, els i les treballadors / es I fins ara només l'hem pagat nosaltres: xifres rècord d'atur, retallades de drets socials i laborals, eliminació progressiva de la protecció social i del sector públic, embargaments d'habitatges, disminució de salaris ...

La crisi l'ha causat la banca i l'especulació financera.
I ja és hora que els seus responsables comencin a pagar-la.

Darrere de cada banc i entitat especuladora hi ha els noms i cognoms d'aquelles persones que han pres les mesures que han destruït l'economia per la seva mera avarícia, afany lucratiu i destructiu. I aquestes persones són les responsables. Que comencin a pagar.

Exigim el processament de les persones responsables d'aquesta crisi, tal com s'ha produït a Islàndia. Que siguin elles les que paguin les pèrdues i la seva responsabilitat.

Exigim la destitució i inhabilitació de tots aquells polítics que des dels seus llocs de control han actuat amb negligència i complicitat permetent aquest desfalc i socialitzant les pèrdues, pagant amb uns diners que és el nostre les pèrdues de les persones i entitats que han especulat.

Exigim la nacionalització de la banca, començant per les caixes d'estalvi, perquè han incomplert la seva funció social per rendir-se a l'especulació. Seguint pels bancs, inclosos els grans bancs transnacionals que exporten el mateix sistema d'especulació i destrucció a altres països.

Exigim una banca nacionalitzada i social que serveixi per incentivar l'economia i donar suport a la ciutadania, no una banca privada i capitalista com fins ara que serveix per a especular, per l'enfonsament de l'economia global i l'enriquiment d'unes poques persones mitjançant l'asfíxia de una immensa majoria.

¡LA BANCA ÉS LA CULPABLE DE LA CRISI!
¡PER UNA NOVA banc nacionalitzat I SOCIAL!
¡BANQUERS A PRESÓ!

RITMES DE RESISTÈNCIA SARAGOSSA

Som una xarxa internacional d'activistes anticapitalistes que utilitzem la samba com a eina d'acció política.
Fem servir tàctiques d'acció directa no violenta inspirades en el carnestoltes per denunciar i criticar el sistema de dominació i donar suport a qualsevol col.lectiu que lluiti contra l'explotació, discriminació i opressió.

Apostem per una forma creativa de resistència com militància autèntica.

Formem part d'una xarxa mundial de Ritmes de Resistència i encara operem de manera descentralitzada nostre objectiu és maximitzar la participació del nostre procés col.lectiu com a xarxa mundial de Ritmes de Resistència.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv