[TGN] La CGT ocupa la primera planta de l'antic edifici de Lletres, a la Imperial[TGN] La CGT ocupa la primera planta de l'antic edifici de Lletres, a la Imperial - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
1:42
[TGN] La CGT ocupa la primera planta de l'antic edifici de Lletres, a la Imperial


A les 10h d'ahir dijous 28 d'abril del 2011 la CGT de Tarragona va ocupar la primera planta de l'edifici on existia l'antiga Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Rovira i Virgili, a la cèntrica Plaça Imperial Tarraco, per reivindicar un local on portar a terme les seves activitats socials i sindicals, en condicions d'igualtat amb la resta d'organitzacions de la ciutat.

Després d'una breu roda de premsa al carrer, una trentena de militants i delegats sindicals van entrar a l'edifici, propietat de l'ajuntament, i on s'han portat a terme assemblees informatives.

Ahir una trentena de militants i delegats sindicals van ocupar els despatxos de la primera planta de l'antiga Facultat de lletres per reclamar un local per la CGT. Aquesta no ha estat ni molt menys la primera ocupació que fan a la ciutat reclamant un espai propi. Fa uns anys ja van ocupar l'espai de l'antic Inem quan encara no havia estat atorgat a la patronal, i ho van fer diverses vegades i mesos seguits, al bell mig de la Rambla Nova.
Ara per ara, "les dones i els homes de la CGT hem de pagar cada un dels metres quadrats dels locals on ens trobem mentre els alters sindicats (CCOO, UGT...) no paguen ni cinc. I tampoc paga ni un ral la patronal Cepta". El sindicat ha decidit emprendre aquesta iniciativa, després de concertar una entrevista amb l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, que no s'ha arribat a produir mai, i despres de diverses reunions, amb els consellers Lola Herrera i Manuel López Pasca, on Herrera va oferir-los la possibilitat d'instal•lar-se a l'antiga Facultat de lletres, atès la gran quantitat d'espai inutilitzat. A hores d'ara, la consellera es desentén del seu compromís.

Al llarg del matí de dijous havien aparegut diverses dotacions de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, també han rebut la visita del tinent d'alcalde Carles Castillo, que els ha informat que intentaria pactar una reunió avui amb Ballesteros. La condició que ha imposat ha estat el desallotjament immediat. Tanmateix, els membres del sindicat s'han negat fins que no tinguin la "promesa" per escrit. La CGT obté un compromís de l'alcalde de Tarragona sobre les reclamacions d'un local.

Al llarg de tot el dia i durant la mobilització que ha portat a terme la CGT, el tinent d'alcalde Carles Castillo ha mantingut diverses converses i reunions amb el sindicat en el lloc de l'acció, i els ha fet arribar el compromís de l'alcalde J. Fèlix Ballesteros per portar a terme una reunió urgent el proper dilluns 2 de maig, i discutir sobre la taula una llista de locals municipals susceptibles de ser cedits a la CGT, que reivindica un espai digne per desenvolupar la seva tasca sindical i social en les mateixes condicions que gaudeixen altres sindicats (espais suficients, cedits per l'administració), i acabar així amb anys i anys de discriminació institucional.

Amb aquest primer compromís, l'Assemblea Permanent de la CGT ha decidit donar marge a la negociació amb el consistori, i mantenir el conflicte en clau de diàleg, fins comprovar si hi ha resultats concrets a la reunió del dilluns. Per facilitar aquest diàleg, l'assemblea ha resolt procedir al desallotjament voluntari de l'espai ocupat a l'antiga URV i anomenar els seus interlocutors a la negociació. Els portaveus han afegit: "Esperem que l'esforç de la CGT per solucionar el conflicte d'una manera satisfactòria, raonable i dialogada, no quedin en no rés".

+info: www.pobleviu.cat

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv