Reportatges 
Publica a Diaspora Web
1:26:53
"Pongamos que hablo de TeleMadrid" (Cas)


L'Observatorio de Medios Informativos de la Universitat Complutense de Madrid, ha realitzat un documental, sota llicència Creative Commons i amb una finalitat divulgadora sobre els conflictes que afecten a la cadena autonòmica madrilenya. Aquest documental, va ser presentat el dimecres dia 13 d'abril del 2011 a la sala d'actes de l'edifici nou de la Facultat de CC. de la Información de la UCM.

El documental "Pongamos que hablo de TeleMadrid" és un projecte de l'Observatorio de Medios Informativos (OMI), que es constitueix com a Grup de Recerca de la UCM l'any 2006. El nostre interès s'ha centrat en el treball informatiu que es porta a terme des dels mitjans espanyols, especialment els mitjans públics, dels que Telemadrid, la cadena autonòmica de Madrid, és un clar exponent. El OMI, adscrit al Departament de Periodisme II, compta amb Fernando Quirós com a investigador principal i està format per diversos professors de la Facultat de Ciències de la Informació i d'Instituts de Formació Professional de la CAM.

En la nostra breu trajectòria hem elaborat treballs sobre la polèmica sortida del periodista Germán Yanke de Telemadrid, així com el tancament el 2007 dels treballadors davant l'acomiadament d'un membre del comitè de vaga i el paral·lel boicot del PSOE al canal. Arran d'aquesta investigació comencen a sorgir preguntes: com ha evolucionat la cadena de televisió madrilenya des de la seva creació el 1989?, En quina situació està la relació entre treballadors i direcció?, Hi ha manipulació a Telemadrid?, Poden entreveure solucions als conflictes latents? ... Aquestes i moltes altres qüestions tracten de ser respostes en aquest documental, primera incursió de l'OMI en el terreny audiovisual.

El documental ha estat elaborat fonamentalment per María José Revuelta, Tania Jiménez i Joaquín Sotelo, juntament amb diversos professionals de la producció, edició i realització de vídeo, i compta amb la participació de representants i ex directors de la cadena autonòmica, treballadors del medi, catedràtics i representants dels principals grups polítics de l'Assemblea de Madrid. El treball s'inicia a principis del 2010 i ha estat possible gràcies a una subvenció del programa de Grups de Recerca de la UCM que ens ha permès llogar equipament i contractar professionals de l'audiovisual. Sota llicència Creative Commons i amb un cap divulgatiu presentem aquest estudi que pretenem que resulti revelador.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv