Ulls que no veuen, víctimes del feixisme des de la transicióUlls que no veuen, víctimes del feixisme des de la transició - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Descarrega
55:00
Ulls que no veuen, víctimes del feixisme des de la transició


Les víctimes del FEIXISME. Ulls que no veuen
Més de 100 assassinats ... Unes 4000 agressions anuals ...
Des de l'inici de la transició fins als nostres dies...
El fil conductor del documental està format per les entrevistes a víctimes de la ultradreta espanyola des de novembre de 1975 fins hui.

En els casos d'assassinats s'han arreplegat els testimonis de familiars i amics.

Les agressions feixistes (que inclouen prop d'un centenar d'assassinats) estan dirigides contra gents d'esquerres, immigrants, indigents, homosexuals, transsexuals, independentistes, jóvens... Les víctimes són les protagonistes i els seus discursos són la tesi del documental.
Les entrevistes als especialistes i professionals (periodistes, historiadors, membres d'organitzacions populars i ONGs) aporten reflexions i dades per a contextualitzar i situar en el temps i en l'espai les històries relatades en primera persona.

Es partix d'un drama personal, inclús íntim, per a connectar amb una realitat social que no és producte de la casualitat o de la mala sort, com una malaltia o un accident d'automòbil, sinó que està directament relacionat amb el model social i econòmic en el que vivim i amb la pervivència de grups racistes i feixistes que tenen el seu origen en la dictadura franquista.

No es tracta d'un documental que pretenga aprofundir en el drama o el dolor, perquè arran d'estes tragèdies s'han produït una sèrie de reflexions entre els familiars i amics summament interessants per a entendre la societat en què vivim. Tenen molt a dir i aportar, ja que si no ho eren ja abans de la seua desgràcia, hui s'han convertit en lluitadors per la llibertat.

I són molt poques ocasions en què estes persones són escoltades....

+ info: Ojos que no ven

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv