[València] Diversos detinguts i múltiples ferits en l'actuació policial contra els indignats #AcampadaVLC[València] Diversos detinguts i múltiples ferits en l'actuació policial contra els indignats #AcampadaVLC - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
00:35
[València] Diversos detinguts i múltiples ferits en l'actuació policial contra els indignats #AcampadaVLC


La Policia Nacional ha agredit a un grup de persones que estaven concentrant al carrer Navellos, al costat de la Casa dels Caramels, i que protestaven contra la corrupció. En total, hi ha hagut cinc detinguts i una desena de ferits.
Poc abans de la 1 del migdia, la policia ha intentat fer un registre a la motxilla d'un transeünt, el qual ha protestat. La violència dels seus gestos envers el noi de la motxilla ha alterat als manifestants. Davant les nombroses protestes de les desenes de persones que hi havia allí reunides, la Policia Nacional ha reaccionat immediatament desenfundant les porres i usant-les sense cap precaució.

De seguida, han resultat ferides un parell de persones, i els integrants del cos nacional de policia han agredit indiscriminadament a tothom que s'acostava per socórrer. La torba s'ha perllongat durant diversos minuts, en què ha regnat el caos i l'agressivitat dels cops policials.

Una vegada han dissolt els protestants a força de cops, han tornat a la línia de tanques amb la qual havien tallat el carrer. Les protestes s'han succeït durant una mitja hora, amb crits de "ja no sou persones, sou 'maderos'", "aquesta és la nostra democràcia" i "aquestes són les nostres armes", amb les mans en alt, mentre es socorria als ferits.

Els detinguts han estat portats als furgons establerts davant la porta principal de les Corts. (En breus pujarem una sèrie de fotos del brutal procés de detenció).

S'han comptabilitzat una desena de ferits, d'entre els quals destaquen un noi amb el cap obert, la sang ha quedat a terra del carrer i una dona amb el llavi partit. La resta, cops en braços, esquena i cames, amb greus hematomes.

+ info Acampada València

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv