Obre el primer equipament de Can Batlló: la Biblioteca Josep PonsObre el primer equipament de Can Batlló: la Biblioteca Josep Pons - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Descarrega
04:48
Obre el primer equipament de Can Batlló: la Biblioteca Josep Pons


Aquest dilluns ha entrat en funcionament el primer equipament sociocultural a l'antic recinte industrial de Can Batlló. Es tracta d'una biblioteca autogestionada pels veïns que duu el nom de Josep Pons, històric dirigent veïnal de Sants i la Bordeta.

Un mes després de l'acord a què van arribar Ajuntament, propietaris i veïns per cedir un espai de Can Batlló, avui ha obert les portes la Biblioteca Josep Pons. Està situada a la nau número 11 del recinte fabril i és la primera biblioteca de la ciutat gestionada directament pels veïns.

Tot i que avui n'ha estat el primer dia de funcionament, encara queda molta literatura per endreçar. La biblioteca té un fons bibliogràfic de més de 500 exemplars, reunits gràcies als ciutadans, que voluntàriament han portat els llibres. L'accés és totalment lliure i els usuaris, a més d'agafar llibres en préstec, també podran gaudir de conferències, una sala d'estudi i classes de repàs gratuïtes. Aquesta, però, no serà la ubicació definitiva de la biblioteca: d'aquí a uns mesos es traslladarà a una altra nau de Can Batlló.

A més de la biblioteca

Els equipaments arriben a Can Batlló després d'anys de reivindicació dels veïns, que el mes passat van amenaçar d'ocupar aquest espai si no s'obria al barri.

Les associacions de veïns la zona demanen ara que el projecte per reconvertir Can Batlló en una zona d'equipaments no s'estanqui. S'hi han de construir, entre d'altres, una zona verda, un ambulatori i una escola.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv